Напишете дума/думи за търсене

Какво представлява техниката за стробинг грим?

Стробингът е лесна техника за подчертаване, която създава блясък на лицето, без да са необходими слоеве грим. Крайният резултат е лек и естествен грим. Минимализмът и осветеността са ключови за стробинга - тенденция в грима, характеризираща се с използването на осветители в стратегически точки на лицето.

Стробингът позволява фин завършек, като същевременно преследва яркост, която изглежда естествена. Той се отдалечава от ресурси като бронзанти или пудри с интензивни тонове. Необходими са само подходящи четки, така че осветяването на лицето да е перфектно. В това кратко ръководство ще ви разкрием най-лесния начин да направите този тип грим.
Ако търсите точна дефиниция на стробинг, организацията Foto Pose Venezuela предлага такава, която е лесна за разбиране. Това е техника, която се фокусира върху фокусните точки на лицето, за да го освети, без да губи неговата естественост.

С помощта на четка се подчертават местата на лицето, които улавят светлината, а именно:

- Веждите
- Лъкът на Купидон
- Високата зона на слепоочията
- Високата зона на скулите

Мостът на носа, слъзното корито и брадичката са други точки, които са подходящи за озаряващия грим.

Целта е да се осигурят отражения, които подобряват вашата красота, без да се прибягва до преувеличени пигментации. Испанският превод на стробинг е „iluminar con destellos" (да осветяваш с искри).

Въпреки че този тип нанасяне на грим предпочита използването на хайлайтъри, той също така ви дава възможността да прилагате цветни коректори, тъй като те имат подобна функция: да осигурят светлина.

Хайлайтърите помагат да подчертаете скулите, да отворите погледа и да придадете обем на челото.

Пълно ръководство за нанасяне на стробинг грим
Стробингът има своята причина за съществуване в хайлайтърите. Можете да намерите тези продукти в прахообразна, кремообразна или течна форма. Докато всичките три версии служат за една и съща цел, някои особености ги отличават отвъд последователността.

Пудрите са традиционни, лесни за използване и имат копринено покритие.
Кремообразните осигуряват отлично покритие, но изисква по-голям опит в нанасянето, така че преходът между цветовете да не е рязък.
Що се отнася до течната козметика, тя добавя повече блясък, отколкото светлина, така че обикновено не се препоръчва, ако ще присъствате на събитие с твърде много изкуствено осветление.

1. Почистете лицето си
Почистването и овлажняването на лицето ви е решаващата първа стъпка за безупречния външен вид на всеки грим. Ако тенът е чист, продуктите са поставени правилно и завършекът е безупречен. Освен това намалявате шансовете за нежелани ефекти като акне.

2. Положете грунд
Лек слой грунд или BB крем, колкото е възможно по-прозрачен, е идеален за изравняване на тена на кожата, преди да преминете към подчертаване. Пропуснете матовите или тежките основи, тъй като те нарушават естествеността на подчертаването с искри.

3. Коригирайте всички петна или несъвършенства по лицето си
След изравняване на тена пристъпвате към корекции, ако имате нужда от такива - пъпките, тъмните кръгове, петната и разширените съдове са сред най-честите несъвършенства.

За да ги коригирате, не поставяйте продукта директно върху това, което искате да замаскирате. Разнесете малко върху върха на пръста си и продължете с ретуширането. Освен върху тези точки, правилото на стробинга е да нанесете цветен коректор върху точките на лицето, които ще осветявате. Опитайте се да запазите количеството вещество възможно най-малко.

4. Маркирайте
Това е големият стробинг момент: с четка подчертайте и прелейте над скулата. Направете същото в областта на слепоочието и над дъгата на веждата. Продължете върху преградата на носа, лъка на Купидон и брадичката.
Така подчертавате външния вид и стилизирате останалите черти на лицето си. Не забравяйте да дадете малко светлина на слъзния канал и под веждите.

5. Сложете малко руж
Допълнете стробинг ефекта с малко руж по бузите. Но тази стъпка не е задължителна, в случай че сте в настроение за по-професионален външен вид.
Стробинг гримът може да се прилага върху всички типове кожа. Ключът е да изберете правилния хайлайтър за вашия конкретен тон на кожата.

Как да направите своя стробинг грим да изглежда по-добре?
За да направите стробиращите искри „мечтани", е важно да работите с хайлайтър с 1 или 2 нюанса по-светъл от тена ви; ако сте с тъмна кожа, меките нюанси не правят ефекта изкуствен.

Не се гримирайте в тъмна или лошо осветена стая. От съществено значение е да сте там, където има естествена светлина, за да можете да видите резултатите веднага. Също така се уверете, че избягвате да попълвате бръчки с хайлайтери, тъй като в крайна сметка само ще ги подчертаете, като направите това.

Избягвайте блясъка или металните сенки и затворете грима с дълготраен фиксатор, тъй като той му помагада издържи по-дълго и финалът да е свеж и сияен.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X