Напишете дума/думи за търсене

Да оцелееш в родилното? Мисията възможна.

Предстои ви скоро да родите и размислите за престоя в болница навестяват все по-често безсънните ви нощи. Хормоните ви сигурно са полудели, а вероятно и всички около вас. Градусът на вълнението се покачва ден след ден, а въпросът дали е готов болничният ви багаж се носи като ехо от уста на уста. И колкото повече терминът ви наближава, толкова повече увереността ви, че багажът е готов, се отдалечава. Историите за болничните ужаси ви заливат отвсякъде като топли вълни, а на вас не ви остава нищо друго освен да се потите в напрежение как ще оцелеете.

Е, няма как, ще оцелеете! Но, за да ви стане по-леко на душата, запретнете ръкави и с малко положителна нагласа си пригответе малък survivalkit* за болничното приключение. За самочувствие и увереност, а може и да ви спести някои главоболия. Доверете се на провереното.

Възглавницата. Едва ли някой би възразил да ползвате възглавница, донесена от вкъщи. Струва си да се преглътне обема й в багажа, ако държите главата ви да е на мястото си, докато болката и умората не могат да си намерят място в тялото ви. Не забравяйте да й сложите най-веселата и шарена калъфка - за настроение, а и за да не отиде по погрешка в чувала с болничните.

Широката „бременна” нощница. След изтощителната „работа”, която ще свършите и докато си стъпите на краката, ще имате нужда от нещо сухо, лесно за обличане и ухаещо на домашно чисто. Не залагайте на висшата мода в този момент.

А, и имайте милост към доктора - ако сте приготвили сатен с дантели. Основният болничен интерес към вас ще бъде насочен от кръста надолу и колкото повече препятствия по пътя, толкова повече главоболия.

Джапанките. Мокрият под в болничната баня изисква особено внимание. Защото винаги е мокър и хлъзгав. Всяко акробатично движение или залитане на бос крак може да причини не само силна болка, но и сериозни травми.

Еднократните хартиени покривала за тоалетната седалката. Сложете в комплекта си за оцеляване дузина или две. Може да се изненадате колко „приветливи” са помещенията за общо ползване, с почистването на които и многоръката Шива би се затруднила.

Антибактериалнен гел за ръцете. Няма как да сбъркате с него. Предложете го и на своите посетители.

Душ-гел или течен сапун в малка опаковка. Така ще си спестите пораженията от мократа и капеща сапунерка в несесера.

Сух шампоан, ако косата ви има нужда от ежедневно измиване, а не може да влезете смело под душа или да стоите наведена с нос в мивката. Вероятно няма да свърши същата работа, но може да закрепите положението.

Балсам за устните ви и кремче за зърната.

Ластик или диадема за коса и малко грим могат да направят чудеса за повече настроение и самочувствие. Все пак и снимките са важно нещо.

Любима музика за отпускане и релакс , а защо не и за заспиване. Разбира се, че болницата не е спа, но понякога болничният шум е доста натоварващ.

Дъвка или бонбон за по-добро утро. Може да се наложи да отговорите на няколко въпроса на доктора преди да успеете да стигнете до четката си за зъби.

Антистрес топка. Ако ви се прииска да стиснете нещо много силно, докато се колебаете дали първо да дишате, а след това да напъвате или обратното. Ще свърши работа и докато давате наставления по телефона на половинката си как да пусне пералнята вкъщи.

Лист и химикал за важните неща. Болницата не е мястото да доказвате колко „услужлива” е постродилната ви памет.

Добрите обноски! В никакъв случай не забравяйте вълшебни думички „благодаря” и „моля”. Проверете няколко пъти дали сте ги сложили в survivalkit-а. И ги раздавайте щедро! На всички, които са ви държали ръката, дали са ви глътка вода или безмилостно са ви накарали да станете от леглото.

А сега съберете всичко това и опаковайте с усмивка. И ако малкият survival kit се окаже по-голям от очакванията ви, сигурно е заради усмивката.

*survival kit - комплект за оцеляване

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X