Напишете дума/думи за търсене

Коледа по фъншуй: елхата трябва да е далеч от вратата

Домът винаги се променя на този празник. Местите дивана или скрина, за да освободите място за коледното дърво. Слагате гирлянди на прозорците или ги увивате около полилея. Или и двете? Но древното китайско изкуство за хармонично и балансирано подреждане, не ви се връзва с духа на Коледа. Не пречи обаче да надникнете в съветите му. Може да ви хрумне някоя идея за организацията на декора у дома. Със сигурност няма да ви навреди, нито пък ще хвърли сянка върху коледната ви традиция и настроение.

Украсете с усмивки
Не, това няма нищо общо с вашата усмивка, макар че тя съвсем не пречи. Фъншуй повелята е да закачите гирляндите или коледните светлини, така че да изглеждат като усмивка – с краищата по-високо от средата. Не дърпайте тъгата за опашката, като ги отпуснете да висят надолу.

На нивото на очите
Преценете дали украсата може да бъде позиционирана именно там. Не я разполагайте на пода или върху ниски мебели. Но и не бързайте да я лепите за тавана. Вдигнете летвата на настроението си и я сложете там, където ще може да я виждате без да напрягате шийните си прешлени.

Минете на зелено
Според фъншуй зеленото успокоява, разрежда напрежението и стреса. То балансира огъня на червеното, с което често изобилства коледната декорация. Ако не сте почитатели на живите елхови клонки, с които да заредите дома си положително, поне дайте поле за изява на зеленото в изкуствената украса.

Опростете
По Коледа сякаш е позволено да се прекалява с всичко. Включително с украсата. Експертите съветват, редуцирайте я, няма нужда да я слагате само защото я имате. Съкратете и времето прекарано в компанията й. Декорирайте дома си непосредствено или няколко дни преди празника.

Компенсирайте светлината
По-голямата част от Коледа неизбежно преминава под прожекторите на изкуственото осветление. Обикновено то идва от лампите на тавана в помещението, а това според фъншуй, напряга и изнервя. За да го балансирате, включете странично осветление и запалете свещи.

А ако все още се чудите къде да сложите елхата, според фъншуй, е добре да е далече от вратата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X