Напишете дума/думи за търсене

Шоколадов фъдж с шамфъстък

Необходими продукти:

170 г шоколад

200 мл подсладено мляко

1/2 ч.ч. натрошен шамфъстък

1 ванилия

Начин на приготвяне:

1 Пригответе малка правоъгълна или квадратна форма, или тава за печене и я застелете с прозрачно домакинско фолио. Намажете фолиото с растителна мазнина.

2 Сложете шоколада да се разтопи на водна баня и добавете млякото. Разбърквайте добре, докато се смесят напълно.

3 Прибавете натрошения шамфъстък и разбъркайте отново.

4 Изсипете получената смес в тавата. Покрийте с фолио и оставете в хладилника за 2 часа. Извадете фъджа от тавата заедно с фолиото, махнете фолиото и нарежете на парченца.

За по-богат вкус добавете към съставките сушени плодове или сладко. Може да замените шамфъстъка с орехи и лешници, или да направите свой собствен микс от ядки, който да прибавите. Удвоете грамажа на шоколада и милилитрите на млякото за получаване на по-голямо количество фъдж.

За още вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

В новия ни брой ще намерите неустоими идеи, с които ще впечатлите и най-капризния чревоугодник. Ще научите какви са френските правила за здравословно хранене, ще разберете всичко за шоколада. Ще ви споделим най-примамливите рецепти за най-лесните и вкусни домашни бисквитки, с които ще зарадвате и малки, и големи. Ще ви поканим в азиатските кулинарни дебри благодарение на виетнамската кухня, ще ви запознаем с полезността на бахара и с меню, подходящо за хора, страдащи от хроничен панкреатит. Ще ви подшушнем как се прави салам он маслини и сушени домати. Предлагаме ви шест рецепти брауни. Традиционно сме помислили за вегетарианците и за тези от вас, които предпочитат нисковъглехидратното хранене.
Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.
От страниците ни ще стане ясно какви ястия, приготвени от свинско месо, консумират по света.
Наш специален гост е Здравка от блога „Черпак с мерак“, която ни въвежда в тайнствата на автентични родопски рецепти. В новата ни рубрика „Имаме гости“ всеки брой ще ви предлагаме лесни и бързи менюта за вечеря или обяд.
В броя ще откриете идеи за смутита, детско меню, впечатляващи основни гозби.
От проф. Христо Мермерски ще научите коя е лечебната смес при безплодие. А рецептите, които не бива да пропускате, са над 100!

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X