Напишете дума/думи за търсене

Бадемов пудинг с плодове

Необходими продукти за плънката:

1/2 пакетче обезсолено масло

4 1/2 ч.ч. сушени (или пресни) червени боровинки

3 с.л. захар

за тестото:

1 1/4 ч.ч. брашно

2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода бикарбонат

1 3/4 ч.ч. + 2 с.л. захар

2 разбити яйца

1/4 обезсолено разтопено масло

няколко капки портокалова есенция

1/3 ч.ч. бадеми на филийки

кафява захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1. За да приготвите плънката, разтопете маслото, към него добавете боровинките и захарта. Гответе на сравнително висока температура, докато плодовете започнат да се пропукват.

2. За да направите тестото, смесете брашното, бакпулвера, содата и захарта. След това добавете яйцата, разтопеното масло и няколко капки портокалова есенция. Бъркайте, докато се получи гладка смес. Изсипете половината от тестото в кръгла форма. Върху него поставете боровинките, а отгоре покрийте с останалата част от плодовете. Не се притеснявайте, ако не са покрити напълно.

3. Поръсете с нарязаните на филийки бадеми и кафява захар. Печете 45-60 мин в предварително загрята фурна на 160°C.

Червените боровинки съдържат лимонова киселина и други съставки, които предотвратяват образуването на камъни в бъбреците и други проблеми с тях и пикочния мехур. Освен това, ако консумирате тези плодове редовно, ще избегнете зъбни заболявания като гингивити, възпаления на венците и наслояване на плака.

За още вкусни рецепти търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X