Напишете дума/думи за търсене

Що е то ДИП (+рецепти)

С червено цвекло

Сварете една голяма или няколко малки глави червено цвекло и обелете. Добавете крема сирене, заквасена сметана, синьо сирене, зехтин, сок от лимон, сол и малко босилек.

С рибни

Смесете една консерва сардина с крема сирене, сок от лимон, копър и малко табаско. Пасирайте. Може да пробвате и с друг вид риба от консерва, но не добавяйте допълнително мазнина, защото рибата от консервата е доста мазна.

Тази идея може да се приготви без пасиране, а с нарязани на ситно продукти. А те са: рулца от раци, крема сирене, малко майонеза, сос Уорчестър, табаско, хрян, зелен лук, лимонов сок, магданоз и счукани бадеми.

Със сирене

Пакетче крема сирене смесете с накълцан пресен или червен лук, няколко лъжици нискомаслена майонеза, кисело мляко, тахан, копър, сол и бял пипер.

Размачкайте добре бучка сирене заедно с извара и нарязани на много ситно червена чушка, зелена чушка, люта чушка, маслини, зехтин и балсамов оцет.

С месо

Нарязани на тънко ивички бекон смесете с нарязан на ситно лук, настъргано сирене Грюер, заквасена сметана, зехтин, лимонов сок, прясна мащерка, сол и черен пипер.

Накъсано на тънки ивички печено и варено пилешко месо смесете с крема сирене, заквасена сметана, синьо сирене, сос табаско и бял винен оцет.

Съвет:

Почти към всеки дип, който е близък до арабската кухня, можете да добавите и лъжица-две сусамов тахан. Той ще обогати дипа и като консистенция, и като балансиран вкус.

Търсете списание "Рецепти за здраве", за да имате винаги под ръка многообразие от вкусни и здравословни рецепти, както и съвети за готвене и хранене от нашите кулинари и здравни специалисти.

В новия ни брой ще намерите неустоими предложения, с които ще задоволите и най-претенциозното небце. Ще научите как да разпознавате орторексията и защо манията по здравословно хранене може да е опасна. Ще разберете кои са най-полезните масла за готвене и ще ви запознаем с изкушения, подходящи за барбекю. Тук са и шест идеи за салати с патладжан, с които да впечатлите.

Ако сте почитатели на вегетарианството, има интересни рецепти и за вас. Тук са и вкуснотиите от специалната ни рубрика „В кухнята на баба“.От страниците ни ще стане ясно кои са най-прочутите студени супи по света, ще се натъкнете и на невероятни предложения за нисковъглехидратни пици.

Ще ви срещнем и със сминдуха, който придава уютен аромат на гозбата, а наш специален гост е Мария Митева-Христоу от My Cooking Book, която споделя кулинарните си тайни. А от корицита ни вкусно ви намига фамозното розово руло с маскарпоне крем от Harry and Lexy's WorkshopWorkshop.

В броя ще откриете меню, подходящо за деца, както и такова за красива кожа. Ще ви запознаем и с грузинската кухня, която е събрала в себе си най-добрите кулинарни традиции на Азия и Черноморието.

От специалиста по биохрани Живко Джамяров ще научите кои билки помагат при Хашимото. А рецептите, които не бива да ви пропускате, са над 100!

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X