необходими продукти:
2 тиквички
2 домата
60 г печурки
15 г масло
50 г готварска сметана
30 г кашкавал
черен пипер
сол на върха на ножа
начин на приготвяне:
1 Най-подходящи за фаршироване са млади тиквички с дължина не повече от 15-20 см. Те имат тънка кора и неразвити семена. Когато са големи, трябва предварително да се обелят и нарежат на няколко части, за да се получат своеобразни чашки.
2 От подготвените тиквички внимателно отделете семенната част. За пълнежа измийте гъбите и нережете на ситно.
3 Запържете леко в маслото, прибавете сметаната, солта и черния пипер. Напълнете се чашките. Отгоре сложете кръгчета домат и настърган кашкавал. Наредете в намаслена тавичка и печете 20 мин на 200 градуса. Извадете и увийте всяка чашка с тънки парчета тиква и върнете обратно във фурната за 5 мин, или докато горният слой зеленчуци леко покафенее. Сервират се със сметана.
Коментари (0)
Вашият коментар