Напишете дума/думи за търсене

Завити гъби с тиквички

необходими продукти:

2 тиквички

2 домата

60 г печурки

15 г масло

50 г готварска сметана

30 г кашкавал

черен пипер

сол на върха на ножа

начин на приготвяне:

1 Най-подходящи за фаршироване са млади тиквички с дължина не повече от 15-20 см. Те имат тънка кора и неразвити семена. Когато са големи, трябва предварително да се обелят и нарежат на няколко части, за да се получат своеобразни чашки.

2 От подготвените тиквички внимателно отделете семенната част. За пълнежа измийте гъбите и нережете на ситно.

3 Запържете леко в маслото, прибавете сметаната, солта и черния пипер. Напълнете се чашките. Отгоре сложете кръгчета домат и настърган кашкавал. Наредете в намаслена тавичка и печете 20 мин на 200 градуса. Извадете и увийте всяка чашка с тънки парчета тиква и върнете обратно във фурната за 5 мин, или докато горният слой зеленчуци леко покафенее. Сервират се със сметана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X