Напишете дума/думи за търсене

Хитрите помощници в кухнята, които правят живота ни по-лесен

Да се готви в правилно оборудвана кухня, е истинско удоволствие – когато за всяка кулинарна операция имате малък помощник, всичко става по-бързо и максимално ефективно. Кои са уредите, които превръщат кухненските ни занимания в наслада и творчество.

Белачки

Приспособленията за почистване на плодове и зеленчуци са неизменна част от кухненския арсенал. Важно е да подберете правилния вид – това ще ви помогне чувствително да съкратите времето за белене.

Белачка с къса дръжка

Подходяща е за почистване на картофи, ябълки, ряпа – тоест за всички продукти, които са малки и кръгли. Позволява да бъдат почистени бързо, с минимална загуба на полезната им част.

Белачка с дълга дръжка

Предназначена е за белене на моркови, тиквички, краставици, а също и за корен от джинджифил, за нарязване на кора от лимон и портокал.

Назъбена белачка

Да белите картофи или други зеленчуци с нея, е крайно неудобно занимание. Но пък този уред е назаменим за остъргване на люспите на риба – както дребна, така и едра. С обикновен нож това е доста трудна работа, а назъбената белачка ще ви помогне да сведете до минимум усилията.

Белачка с подвижно острие

Благодарение на този уред ще почистите лесно тиква и по-едри тиквички – тоест плодове и зеленчуци, които е трудно да държите с една ръка. Тази белачка ще ви помогне да нарежете на тънки ленти краставици или тиквички за салата, както и картофи за чипс.

Резачки

На пазара има огромно количество електрически кухненски комбайни, които за минути преобразяват зеленчуците в необходимия вид – от пюре до тънки сламки. Тази техника обаче има някои минуси – изисква много място за съхранение и миенето й е сложно. Механичните резачки за плодове и зеленчуци нямат този недостатък, а рязането на плодове и зеленчуци с тях е бързо и лесно.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X