Напишете дума/думи за търсене

Ох, писна ми от тая празнична депресия!

След разопаковането на подаръците и вдигането на последната наздравица нещата придобиват доста притихнал вид. Наляга ни тиха следпразнична депресия. Допреди няколко часа домът е бил претъпкан с любов и с хора, а сега изведнъж отново по кожата пъпли неуютната празнота. Не пропадайте в Заешката дупка без време. Има начин да се противопоставите на чувството, което ви хваща за гушата. Направете списък с позитивните неща. Опитайте се да съберете на едно място всичко, което ви е усмихвало по време на празниците. Напишете нещата, за които сте благодарни. Напишете това, което ви тормози и чувството, което изпитвате в момента на писане. Винаги, когато ви налегне депресия, погледнете към нещата, които ви карат да се чувствате щастливи. Изведнъж животът ще стане още по-важен и прекрасен.

Нормално е да сте тъжни. Без значение колко безрадостно се чувствате, не трябва да се предавате. Не позволявайте на мисълта, че нищо няма значение да се шмугне у вас. Съвсем житейско е от време на време човек да се чувства няколко нива по-надолу в емоционален план. Не губете надежда, че съвсем скоро отново ще посрещате слънцето със светло сърце.

Обадете се на любимите си хора. Едно от най-полезните дела срещу следпразничната депресия, е да поканите приятел или друг близък човек на среща. Споделянето на нещата, които ви тревожат, със сигурност ще станат по-леки, след като ги изразите гласно. Ако нищо от горните препоръки не свърши работа, облегнете се на рибното масло. Нека не ви звучи прекалено налудничаво, но то върши чудеса за настроенията и бори доста успешно депресията. Съдържанието на мастните киселини Омега-3 в него е най-добрият природен враг на депресията. Освен това му се приписват превантивни свойства срещу диабет и сърдечносъдови заболявания.

Да не говорим, че подобрява метаболизма, което е добре в случай, че прекалите с неособено полезните храни. А, и е един от най-великите подаръци за кожата.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X