Напишете дума/думи за търсене

Минералотерапията - народната медицина в действие

От хилядолетия насам камъните, и преди всички скъпоценните, полускъпоценните и кристалите, се използват в народната медицина като лечебно средство. Германите ценели силата им на проводник, индийците ги преработвали в лекарства, за индианците те били незаменима част от лечебните ритуали. В Китай, Египет, Гърция и древния Рим скъпоценните камъни също били използвани като талисмани и лечебни средства. Как да си помогнете чрез тях.

Апатит

Съдържа флуор, калций и фосфор. Среща се в различни цветове. Често пъти е безцветен, зелен или бял. Подпомага образуването на костите и зъбите. Апатитът влияе и на психиката - прави ни по-открити спрямо околните и спомага за преодоляването на грижите и меланхолията.

Амазонит

Поради съдържанието си на мед той изглежда като оцветен в зелено. Действа отпускащо и подсилващо на нервите. Амазонитът съдържа калий и заедно със солта съгласува действието на нервната система с всички вътрешни органи. Облекчава психически състояния, възникнали от скръб.

Флуорит

Камъкът съдържа калциев флуорид. Познат е от 18-и век. Той бива жълт, виолетов, зелен или с цвета на дъгата. На голяма почит е в минералолечението, като заедно със сол №1 е средство за заздравяване на костите и на зъбите. Помага и при лоша стойка, заболявания на зъбите, ставите и костите. Флуоритът действа укрепващо на психиката и повдига самочувствието.

Хематит

Този камък е наричан още кървавик и е широко разпространената желязна руда. Лековитите му свойства подпомагат действието на железен фосфат при кръвотечения, наранявания и склонност към възпаления на кожата и на лигавиците. Под влиянието на хематита тънкото черво усвоява желязото по-лесно, а кислородните молекули се съединяват по-успешно с червените кръвни телца. Това води до общо благоразположение и виталност на организма. Хематитът ни снабдява с психическа сила и е подходящ за всеки, който се чувства изтощен.

Халцедон

Оцветеният в светлосиньо до синьосиво халцедон подпомага действието на натриевия сулфат, когато той се използва за лечение на възпаления на дихателните пътища и за укрепване на лигавиците, чувствителни към влага и студ. Той ускорява оздравяването на остри кожни възпаления. Минералът стимулира изхвърлянето на излишните течности и подпомагат имунната система. Халцедонът разсейва напрежението и предизвиква вътрешна хармония.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X