Напишете дума/думи за търсене

Катерина от Sugarmouse: Немската палачинка е божествена за закуска (+рецепти)

ВЪЗДУШНА ПАЛАЧИНКА НА ФУРНА

За тава с диаметър 24 см

необходими продукти:

2 големи яйца

100 мл течна сметана

40 г бяло брашно

щипка сол

щипка захар

1-2 с.л. краве масло

начин на приготвяне:

1 Всички продукти без маслото се разбиват за кратко с миксер. Сместа се оставя да престои на стайна температура 30 мин.

2 Тавичката, в която ще се пече палачинката, се слага във фурната и фурната се загрява на 220 С. Щом достигне желаната температура, сгорещената тава се изважда, в нея се слага кравето масло, което за секунда се стопява и се разнася по дъното на тавата. Сипва се палачинковата смес и се пече 15-20 мин, или докато се зачерви хубаво по краищата.

БОНБОНИ ОТ ЛИМЕЦ

(за 10-12 броя)

необходими продукти:

100 г зърна от лимец

1 с.л. мед (разтопен на водна баня)

2 с.л. кокосово масло (разтопено)

20 г кокосови стърготини

10-15 стафиди

3 начупени ореха

начин на приготвяне:

1 Лимецът се накисва за една нощ, след което се сварява, докато омекне и зърната се разпукат.

2 Пасира се на едро с пасатор. Добавят се всички останали продукти и се разбърква добре.

3 Оставя се във фризера за около 20 мин, за да стегне сместа и да е по-лесна за работа.

4 Бонбоните се оформят, като по желание се овалват в кокосови стърготини или в смлени ядки.

ШОКОЛАДОВИ ТРЮФЕЛИ СЪС СИНИ СЛИВИ

За 12-15 трюфела:

необходими продукти:

100 г черен шоколад

50 мл. течна сметана

50 г кокосово масло

100 г меки сушени сини сливи без костилка

50 г запечени орехи

кокосови стърготини за овалване

начин на приготвяне:

1 Ако сините сливи са по-сухи, накиснете ги за няколко часа в топла вода, за да може да се пасират.

2 Запечете на сух тиган или на фурна орехите и оставете да изстинат. Начупете ги на малки парченца.

3 Пасирайте сините сливи с пасатор.

4 Сложете в купичка начупен на парченца шоколада, сметаната и кокосовото масло и ги оставете на водна баня, като периодично разбърквайте, докато шоколадът се разтопи и се хомогенизира с останалите продукти.

5 Към шоколадовата смес добавете пюрето от сини сливи и начупените орехи.

6 Оставете сместа в хладилник, докато стегне и стане удобна за работа.

7 Оформете бонбони и оваляйте в кокосови стърготини.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X