Напишете дума/думи за търсене

Катерина от Sugarmouse: Немската палачинка е божествена за закуска (+рецепти)

КРЕМ С БАНАН, АВОКАДО И ДЖИНДЖИФИЛ

1 порция

необходими продукти:

1 авокадо

1 банан

корен от джинджифил – парче с дължина около 2-3 см

1 ч.л. мед

2 ч.л. прясно изцеден лимонов сок

малко черен шоколад за поръсване

Начин на приготвяне:

1 Обелете авокадото, отделете костилката му и пасирайте на гладък крем. Добавете лъжичката мед (ако трябва, разтопете на водна баня) и 1 ч.л. лимонов сок. Разбъркайте добре и сипете в чашката за сервиране.

2 Пасирайте банана с другата лъжичка лимонов сок. Сложете върху авокадовия крем.

3 Най-отгоре разпределете настъргания джинджифилов корен.

4 Настържете и малко качествен черен шоколад за разкош.

Кремът се консумира добре изстуден.

СУРОВ ДЕСЕРТ С ФУРМИ И КАКAОВИ ЗЪРНА

необходими продукти:

25 броя пресни фурми

50 г сурово кашу

3 с.л. кокосови стърготини

1 ч.л. какао

шепа начупени какаови зърна

начин на приготвяне:

1 Кашуто се смила на брашно в кухненски робот, смилат се и фурмите. Всички продукти се объркват хубаво.

2 Сместа се разстила с дебелина около 0,5 см между два листа хартия за печене и се оставя в хладилник или фризер да стегне, за да може след това да се нареже в желаните форми. Може да оформите и като бонбони.

СУРОВИ КОКОСОВО-ТАХАНОВИ СЛАДКИ С КАФЕ

За 6 бр. сладки

необходими продукти:

80 г пълнозърнест сусамов тахан

80 мл разтопено кокосово масло

За пълнежа:

175 г пресни фурми

100 мл еспресо*

морска сол

щипка кардамом

*Кафето може да се замени с какао

начин на приготвяне:

1 Пригответе си 6 формички – най-удобно е силиконови форми за мъфини или хартиени чашки за мъфини.

2 Разбъркайте добре тахана и кокосовото масло и разпределете половината от сместа във формичките. Оставете в хладилник за около 20 мин, докато се втвърди.

През това време пригответе пълнежа.

3 Обезкостете фурмите и ги обелете, доколкото е възможно. Пригответе кафето.

4 Пасирайте фурмите, като добавяте лъжица по лъжица от кафето, докато получите гладко пюре. Възможно е да не е нужно цялото количество кафе (на мен ми остана повече от половината). Добавете смления кардамон.

5 Върху втвърдените таханови чашки разпределете по една лъжичка от пълнежа. Допълнете с останалата таханово-кокосова смес, колкото да покрие пълнежа, и върнете в хладилника за още 20-30 мин. докато стегне. Поръсете с морска сол и сурови какаови или кафеени зърна.

На http://sugarmouse.club/ ще се насладите на сладките произведения на Катерина.

 

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X