Напишете дума/думи за търсене

Джина Шеовска и нейните природни бижута

снимка: личен архив

Когато изработва поредната си колекция бижута или аксесоари, Джина Шеовска разчита на вдъхновението си и на естествените и качествени материали.

За първи път прави стайлинга на Соня Васи

Родните звезди познават професионализма на Джина Шеовска, която работи по различни арт проекти с тях. Грижи се за стайлинга и аксесоарите на Галя (Galia) в клиповете към песните й “Другата част” и The race. Вокалистката на група “Мастило” Вики, Алекс Раева, Нели Рангелова, Нели Петкова, фолкпевиците Емануела и Галена, Ивет Лалова и други известни личности имат удоволствието да се докоснат до аксесоарите и бижутата й. За първи път е работила със Соня Васи за фотосесия за известно списание.

Джина Шеовска споделя, че от ученичка има свой, различен поглед как да изглежда. Създаването на нестандартни допълнения към облеклото й е хоби, което я съпътства от малка. Любопитството й още повече се провокира в приложното училище в столицата, където изучава металопластика. Разказва, че всяка задача насочвала към аксесоарите и бижутата. Когато работи с керамика и стъкло, също умува как да направи по-абстрактни и концептуални бижута, ювелирната бижутерия не я вълнува особено.

снимка: личен архив
снимка: личен архив
Естествените материали гарантират дълъг живот на бижутата

Тазгодишната лятна колекция на Джина Шеовска е изключително пъстра. “Когато купувах материалите за нея, случайно видях естествени кожи в ярки цветове, които ме грабнаха, споделя емоцията си тя. - За първи път направих толкова цветни неща, предпочитам по-графичната гама - в сиво, черно, бяло.”

Независимо от пъстротата си, предложенията й за изминалото лято, изработени от метал и кожа, са изчистени и стилизирани - отличителен белег за творенията й. В предишна своя линия за бижута и аксесоари в черно и бяло Джина Шеовска използва естествена кожа и естествени перли, които се открояват с причудливите си форми.

“Винаги отделям най-голямо внимание на материалите, с които работя, признава стилистката. - Искам да съм близо до природата. От качеството на материята обикновено тръгват идеите ми. Важно е това, което носиш, да е приятно на допир, освен да е красиво. Може би това е и моята препратка към природата, в която всичко е нежно, има съвършени форми и прекрасни нюанси. Държа нещата ми да са неподправени, натурални, така остават и по-класически. Естествените и качествените материали са залог и за дълъг живот на бижутата и аксесоарите. Те имат и своя история, създават настроение, завършват стила. Дрехата е сезонна и по-лесно заменима, докато едно бижу може да се носи цяла година.”

“Екохаос” е една от колекциите на артистичната дама, инспирирана от нейно пътуване в Германия, където учила преди време да шлифова камъни. След това прави съвместна изложба с неин колега и представят идеите си, материализирани от дърво, сребро, нешлифовани полускъпоценни и скъпоценни камъни. Джина Шеовска оставя за себе си от тези бижута, които не спира да носи и днес. Приятно й е, когато вижда, че за някои хора аксесоарите стават като част от тях.

снимка: Кристина Цветкова
снимка: Кристина Цветкова

Една от колекциите й е вдъхновена от стила на дизайнери от скандинавските страни

Тя е съчетание на кожа с лицева кожа, метал или кристали, поставени като акцент. Формите на бижутата и аксесоарите отново са изчистени. Идеята на Джина Шеовска е да стоят като продължение на стила и характера на хората, които ще ги предпочетат. Не крие, че е фен на стила на дизайнерите от скандинавските страни, които залагат на материите и кройките, но изработват произведенията си така, че човек сам да може да ги доизфантазира. “Не харесвам натруфените неща, откровена е тя. - В момента се радвам на всичко, което е със супер чиста стилистика - бижута, аксесоари, дрехи, клипове”.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X