Напишете дума/думи за търсене

Кои мъже гледат порно?

Изследване доказва, че мъжете, които гледат често порно е по-вероятно да се почувстват нещастни и незадоволени във връзките си. Това обаче не важи за жените, пише БГНЕС.

Учените са провели метаанализ на 50 проучвания, изследващи връзката между афинитета към порнография и задоволеността на човека. Те обхващат 50 000 души от 10 страни по света и адресират "междуличностните аспекти на сексуалното и релационно удовлетворение и интраличностните аспекти на тялото и самозадоволяването".

След направените проучвания учените са стигнали до извода, че гледането на порно от мъжете е директно свързано с ниската степен на задоволеност в интимните им връзки. Но само при тях.

Оказало се е, че при жените желанието за гледане на порнографски материали не е по никакъв начин обвързано с щастието във взаимоотношенията им с партньора. Според учените от Университета в Индиана и Хавайския университет, причина за различното влияние на порното в сексуалните взаимоотношения при двата пола е породено от факта, че мъжете си изграждат по-лесно нереалистични представи за секса и после остават разочаровани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X