Напишете дума/думи за търсене

Диета ЕкоАткинс подобрява холестерола

Американски здравни експерти се заеха със задачата да изследват диети и тяхната полезност и ефикасност. Параметрите, по които са оценявани различните режими на хранене, са: леснота на спазване, хранителни стойности, безопасност, ефективност в загубата на тегло и в превенцията от диабет и сърдечни заболявания.

Предимства

по-малко ограничителна от обикновената „Аткинс” диета

богата е на пълнофибрени храни

Недостатъци

любителите на месо нямат късмет

Тип: нисковъглехидратна

Цел: загуба на тегло, сърдечно здраве

Твърдението: ще отслабнете по 4 кг на месец и ще усетите подобрение в кръвното си налягане, нивата на холестерола и на триглециридите – мазна субстанция, чийто излишък е свързан със сърдечните заболявания.

Теорията: Пониженият прием на въглехидрати намаляват риска от сърдечносъдова смърт.

Как работи

31% от дневните калории трябва да идват от растителни протеини, 43% от растителни мазнини и 26% от въглехидрати. Повечето последователи на „ЕкоАткинс” изключват всички животински продукти, но други оставят в менюто си риба, бяло месо и от време на време млечни продукти.

Ще свалите ли килограми

Това е една от диетите, които показват доста ефективен начин за загуба на тегло.

Съществуват ли рискове за здравето

Няма индикации за сериозни рискове или странични ефекти. Държи нивата на холестерола и кръвното налягане обуздани, но ако страдате от сърдечно заболяване, преди да започнете с диетата, се консултирайте с кардиолога си.

Лесна ли е за спазване

Зависи колко дълго може да издържите без месо и „лоши” въглехидрати, които се съдържат в хляба, картофите и печивата. Имайте предвид, че диети, които изключват цели хранителни групи за месеци или години, имат по-малък задържащ ефект в дългосрочен план.

Ситост

Гладът не би трябвало да е проблем при тази диета. Бобът и другите варива, зеленчуците, пълнозърнестите храни, които са позволени, ще ви държат достатъчно време сити.

Скъпа ли е

Умерено скъпа е. Плодовете, зеленчуците и соевите продукти са с една идея по-скъпи от белия хляб, корнфлейкс закуските и от някои сладкиши.

За още диети, практични съвети, срещи с любими кулинарни блогъри, интервюта със специалисти по здравословно хранене и вкусни предложения търсете списание "Рецепти за здраве"

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X