Напишете дума/думи за търсене

10 съвета за отслабване от Ипократис Пападимитракос

6. Бъдете шеф-готвачът във вашия дом

Може да не ви се вярва, но готвенето на храна вкъщи помага в борбата с килограмите. Не отричаме, че хапването в хубав ресторант е приятно и може да се впише в здравословния план за хранене, но фокусирането върху готвене у дома е чудесен начин да запазите теглото си под контрол.

Нещо повече, приготвянето на храна у дома ви позволява да експериментирате с нови, здравословни съставки и рецепти, като същевременно ви спестява пари.

7. Насладете се на протеинови закуски

Нашите съвети за белтъчната диета, отново се потвърждават от проучване публикувано в International Journal of Obesity . Включването на богати на протеини храни, като яйца например, е от полза за желаещите да отслабнат.

Увеличаването на приема на протеини в сутрешните часове може също да ви помогне да избегнете нездравословни закуски, както и да подобри контрола на апетита през целия ден.

8. Не пийте калориите

Докато повечето хора знаят, че трябва да избягват газирани безалкохолни напитки и млечни шейкове, други не осъзнават, че дори напитките, рекламирани за подобряване на здравето, могат да бъдат пълни с нежелани съставки.

Спортните напитки, както и напитките на основа на кафето, са с много калории, изкуствени оцветители и добавена захар.

Дори натуралният сок, който често се популяризира като здравословна напитка, може да доведе до повишаване на теглото, ако консумирате твърде много.

Фокусирайте се върху хидратирането с вода, за да сведете до минимум броя на калориите, които пиете през целия ден.

9.Пазарувайте умно

Създаването на списък за пазаруване и придържането към него е чудесен начин да избегнете импулсивното купуване на нездравословни и излишни за вас храни.Придържането и пазаруването по изготвен за вас хранителен режим, също ще ви помогне да избирате само нужните за менюто ви хранителни продукти.

Друг начин за ограничаване на нездравословните покупки в хранителния магазин е да сте хапнали здравословно преди да пазарувате.Гладните купувачи са склонни да посегнат към по-висококалорични, нездравословни храни.

10. Приемайте течности

Пиенето на достатъчно вода през деня е важно за цялостното здраве и дори може да ви помогне да поддържате здравословно тегло.

Според данните на проучване, проведено с над 9 500 души, тези, които не са добре хидратирани, имат по-високи индекси на телесна маса и са по-склонни да бъдат с наднормено тегло от тези, които са били достатъчно хидратирани.

Нещо повече, хората, които пият вода преди хранене, обикновено приемат по-малко калории. Както най-вероятно вече знаете, аз препоръчвам консумирането на две чаши вода преди всяко хранене и този съвет определено работи.

Не забравяте, че всеки човек е различен и има нужда от индивидуален хранителен режим, за да се постигне и задържи желаните килограми по здравословен начин.

Въпреки че има многобройни начини да свалите килограми, откриването на подходящия точно за вас хранителен режим, към принципите на който можете да се придържате цял живот, е най-добрият отговор на въпроса „Как да отслабна?“

За още съвети за храненето и поръчка на индивидуален хранителен режим влезте в www.topforma.bg.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X