Напишете дума/думи за търсене

Ирмена Чичикова: Най-важните жени за мен ме научиха да съм добра, любознателна и да обичам

Както вече писахме, актрисата Ирмена Чичикова стана лице и посланик на една прекрасна кампания, наречена "Заедно сме в училище без граници". В рамките на инициативата се събират средства, необходими на болните от рак деца да получават образование като всички свои връстници и да не изостават от учебния материал, с две думи да се чувстват пълноценни и нормални. При покупка на слънцезащитен продукт PHOTODERM на Bioderma всеки от нас прави дарение за решаването на проблема, който допълнително натежава в ежедневието на тези деца. Повече подробности може да прочетете ТУК.

Ето какво сподели Ирмена пред mila.bg за своето участие в "Училище без граници".

От клипа на кампанията виждаме, че си била в един от образователните центрове на децата. Какво правихте с хлапетата и как се чувстваше ти сред тях?

Противно на моите очаквания се чувствах много спокойна, в среда, която беше абсолютно мирна и позитивна. Веднага се сработихме с тях. Те като че ли бяха готови за подвизи. Рисувахме, говорихме си, заедно учихме за животните в Африка. И веднага започнаха да ме гушкат...

Ти разказа ли им за себе си?

Не, даже не съм сигурна, че знаят каква съм и коя съм, но в случая това изобщо не е било от значение.

От какво имат нужда според теб?

От грижа. От внимание. От това хората да се държат нормално с тях. Със сигурност не се нуждаят от някого, който да стои срещу тях и да ги съжалява. Затова мисля, че каузата, зад която застанах, е наистина прекрасна и много полезна за дечицата. Ще ги накара да се чувстват нормални деца.

Според теб узряло ли е обществото ни, за да се включи в такава кауза?

Аз мисля, че е напълно готово, да. Тази кампания няма как да не ги докосне. Тя е изключително чиста и много ясна и конкретна.

Ти би ли продължила да оказваш подкрепа в следващ етап на тази или на други подобни кампании?

Да, със сигурност бих го направила. За мен това носи огромно удовлетворение.

А това също ли е въпрос на узряване?

Да. Не всички хора са готови да бъдат съпричастни, особено когато не са преживели самите те някаква драматична ситуация. Не всеки е готов веднага да започне да се бори в името на подобна кауза. И на мен ми трябваше някакво време, за да мога да усетя и да застана с цялото си същество зад подобна кампания. Но днес е много хубаво чувството.

Ти спомена, че четирите най-важни жени в живота ти - майка ти, леля ти и двете ти баби, всички отишли си от рак, са били преподаватели. На какво най-вече те научиха?

Да съм добра, да съм любознателна и да обичам.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X