Напишете дума/думи за търсене

8 аромата, с които домът става отлично място за почивка

Снимки Pixabay.com

Възстановяването от стреса може да стане по много начини и един от тях е в дома да се създаде атмосфера, подканяща към спокойствие, позитивизъм и почивка. Ароматите са изключително подходящи, а тези 8 със сигурност ще свършат работа.

* Лавандулата е обичано растение, което често се използва за поставяне в гардероба при спалното бельо в малки торбички. Причината е, че миризмата й действа отпускащо и приспиващо.

* Миризмата на бебешка пудра също върши работа, а причината е, че напомня за безгрижното детство, когато човек се е чувствал защитен.

* Ванилията е позитивен аромат, който помага да бързото заспиване. Неслучайно някои производители правят върха на бебешките биберони с такава миризма. Затова не се колебайте да поставите ванилия в спалнята.

* Шоколадова торта или сладки с шоколад. За ползата от него е изписано много и няма спор, миризмата му определено носи усещане за удоволствие.

* Според учени ароматът на краставиците също отнема от чувството за безпокойство и успокоява.

* Лайката е изключително полезна под много форми, включително като чай. Смята се, че миризмата също помага на човек да се чувства по-спокоен.

* Може би неочаквано за мнозина слънцезащитният крем също е в групата на позитивните аромати. Причината е, че се асоциира с пътешествия, радост и почивка.

* Лимоновата трева има специфичен аромат на свежест и затова често се използва за добавка в различни успокоителни чайове.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X