Напишете дума/думи за търсене

Плюсове и минуси на свръхчувствителните хора

В отношенията

13. Лесно влизате в скандал или ставате повод за такъв

Много свръхчувствителни хора страдат от тревожност или пристъпи на паника. Те имат хиперактивна нервна система и всяко малко стимулиране може да активира техния режим за отбрана и нападение.

Въпреки това често се опитват да избегнат конфронтация или някакви разногласия с партньора си, защото могат да предизвикат безпокойство у тях.

14. Когато се влюбите, емоциите ви са наистина интензивни

Тъй като вашата сензорна система работи на прекалено висока скорост, вие чувствате всички емоции много силно и дълбоко. Когато се влюбвате, вие не си поплювате, а разделите може да бъдат опустошителни за вас.

Затова сте склонни да сте много придирчиви към романтичните си партньори и да търсите хора, които споделят вашите качества на съпричастност и чувствителност.

Емпатията може да бъде меч с двойно острие. Макар да ви помага да се свържете по-добре с другите лично и професионално, защото разбирате техните нужди и чувства.

Тъй като свръхчувствителните хора може да усетят болката и емоциите на другите, те са по-чувствителни към настроенията и емоциите на партньора си, защото споделят интимна връзка с него.

15. Люшкате се между силно желание да бъдете сами и да бъдете интимни с някого

Хората смятат, че емпатите може да имат най-прекрасните взаимоотношения, защото са чувствителни към емоциите на другите хора и разбират околните толкова добре.

Ако сте емпат или свръхчувствителен, тогава потърсете партньор, който разбира и приема вашата чувствителна природа, както и нуждата ви от достатъчно време за презареждане.

-----

16. Винаги се опитвате да регулирате силата на звука и цветовете на вашия телевизор

Правите го, защото дори малко допълнителна аудиовизуална стимулация може да ви накара да пощръклеете.

17. Вие сте много чувствителни към ароматите

Тъй като имате хиперактивна сензорна система, вие сте много чувствителни към всички видове аромати. Използвайте успокояващи аромати като лавандула, за да успокоите сетивата си и стойте настрана от силните миризми, които може да ви изтощят.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X