Напишете дума/думи за търсене

Златната ера на уверените жени

Махалото на възможностите бавно се мести в посока на жените, които имат куража да поемат бизнес рискове. Към жените, които са успешни в нестабилна среда, управлявана от мъже. Към жените, които се борят за прогреса си, водени от собствените си правила.

Златната ера на жените предприемачи настана.
Доскоро успехът в кариерата се измерваше от сполучливото изкачване по йерархичната корпоративна стълбица, обслужваща чужди бизнес интереси. Днес нещата са малко по на юг. Пътят води до предприемачеството, което скъсява пътечката към финансовия и личен просперитет.
Настана време, в което жените шофираме умело по този път, с крак, здраво настъпил педала на газта. Ние сами управляваме бизнеса си, измисляме стратегии и дълбаем собствената си форма в тялото на световния пазар. Климатът за жените да създават, да отглеждат и да развиват бизнеса си никога не е бил по-благоприятен.

Възможностите са на една ръка разстояние, очакващи да се протегнем за тях. Разбира се, капиталовото финансиране, пазарните цени и наситената конкуренция са няколко от препятствията, които трябва да имаме предвид. Добър продукт или услуга, бизнес инициативност и находчивост и стоманена решителност са оръжията, които трябва да имаме в кобура, ако искаме да преодолеем някоя и друга спънка.

Може и да живеем в мъжки свят и големият пай на бизнеса още дълги години да бъде в мощната захватка на господата, но и ние имаме някой и друг коз, скрит в ръкава. Разбираме динамиката на фирмената политика и сме по-гъвкави с консенсуса. Не се свеним да се учим от предшествениците си, защото това не накърнява достойнството ни. Напротив, прави ни по-силни, отдавайки значимото на моженето на някой друг преди нас. Не се страхуваме да се сблъскаме с някоя и друга дупка по пътя на бизнес съзряването си. Служим си еднакво добре с емпатията и с отговорността. Остава само да преборим неудобството от това да удряме шамари на всичко, което ни пречи да бъдем успешни.

Дами, възможностите са тук. Да ги хванем!

Историята на Марта Стюарт - как домакинята стана милионер

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X