Напишете дума/думи за търсене

Ефектът на Кирлиан - уникално откритие на ХХ век

През 1939 г. съветските учени и съпрузи Семьон Давидович и Валентина Хрисанфовна Кирлиан откриват мистериозен блясък около пръстите на човек. Те оборудват лаборатория в дома си и в продължение на 25 години се занимават с усъвършенстването на устройства, които дават възможност да се наблюдава и фотографира трептящият блясък на листата на растенията, пръстите на ръцете и пръстите на краката, точките на акупунктурата. Те открили, че електрическата корона около пръстите променя цвета и размера си в зависимост от психоемоционалното състояние на човек. Това уникално откритие, наречено Ефект на Кирлиан, обяснява, че всички обекти - живи и неживи, имат енергийно-информационно поле, или биополе.

Именно това свойство на трептящата аура привлича вниманието на учените, предизвиква вълна от публикации и прави имената на краснодарските изобретатели световноизвестни.

През последните 20 години е натрупано огромно количество научен материал, свързан с Ефекта на Кирлиан.
Сиянието на листата се променя с появата на вредни за околната среда вещества. От снимките, направени от Кирлиан, се вижда влиянието на растенията едно върху друго. Фотографиите ясно показват как аурата на едно растение потиска аурата на друго, как размерът и цветът му се променят, когато по-активния му съсед надделее. Но най-интересните и обещаващи резултати са, разбира се, с блясъка на човешката кожа.

През 1961 г. успяват да фотографират човешка кожа с високочестотни токове и се оказва, че тези „пълзят“ от една точка, за да влязат в друга. Те приличат на коронни разряди, боядисани в различни цветове. Цветът и интензивността на този блясък зависи от психическото и емоционалното състояние на даден индивид.

В обичайното състояние сиянието е равномерно и в момента на решаване на най-простия проблем сиянието влиза в интензивно движение. Учените забелязали, че при хората, които правят снимки с цветна лента, различни части на тялото се появяват в различни цветове: сърдечната област е синя, предмишницата е зелена, цветът на бедрата е маслинен. Неочакваните емоционални преживявания и заболявания се отразили и в цвета на кадъра.

От всичко това следваха много важни изводи:

- използваната от тялото енергия се излъчва във високочестотни токове;
всеки орган, тъкан, клетка в естествени условия излъчва в собствен диапазон, характерен само за него;
- в случай на внезапни, неочаквани промени честотният обхват рязко се променя, наблюдава се изместване в една или друга посока на спектъра (в зависимост от това дали активността на излъчващия орган е активирана или потисната).

При човек, пълен със сила и здраве, сиянието е ярко и равномерно, а разграждането на енергията и възпалителните процеси предизвикват „счупвания” и хетерогенност в сиянието. Настъпващата болест, която все още не се е проявила във физическия план, се сигнализира с избледняващо, неравномерно, разкъсано сияние.

Въз основа на огромна статистика на германския лекар П. Мандел са съставени карти, свързващи тези характеристики на сиянието с определени физиологични състояния. Този метод, реализиран в компютърна версия, позволява ранната диагностика на заболявания, която в момента е широко използвана в клиничната практика.

Доктор на техническите науки професор К. Г. Коротков пише:
”Записаните характеристики определят състоянието не само на физическото тяло, но преди всичко на информационно-енергийното. Структурата на Кирлиановия блясък на пръстите на човек отразява широк спектър от неговите енергични, психологически и емоционални черти. С появата на ново поколение компютърни устройства се отвори възможността за по-дълбоко проникване в тайните на човека.”

Излъчването не е само във външната обвивка. Древните индийски мъдреци знаели, че всеки орган и всяка капка кръв свети, че има точка в сърцето, която започва да живее първо и умира последна - свети с мъничка виолетова светлина.

През 1981 г. в СССР изследователят P.E. Егоров, използвайки високочестотна фотопроба, получава снимки на аурите на вътрешните органи на човека. Към днешна дата професор К. Г. Коротков усъвършенства Кирлиановите устройства, компютризира и разработва нов изследователски метод, който стана известен като „визуализация на газови изпускания“ (GDV).

Той успя да създаде устройство, което позволява визуализация
на аурата на човек като цяло.
Апаратът на Коротков е бил използван от група доктори, воден от проф. Е. Мулдашев, по време на една от експедициите в Хималаите. В статията „Защо йогите живеят стотици години?” от 1999 г, поместена във вестник „Аргументи и факти”, са публикувани две фотографии на аурата на проф. Мулдашев, направени от апарата на Коротков.

Ефектът на Кирлиан е неопровержимо доказан: вътре в телата ни има невидим светещ човек. Измерванията на физическите параметри на биополето, Ефектът на Кирлиан, „излизането“ от физическото тяло и други факти за пореден път потвърждават древната истина: „В човека има частица от рационално безсмъртно начало“.

В своята книга „Психики - мит или реалност“ (1989, Москва) А. Н. Перевозчиков пише: „Последните проучвания показват, че физическите полета на човек, разпределени в пространството и времето, са оцветени във всички цветове на дъгата, като по този начин се предоставя информация за биохимичните процесите на тялото му. По този начин човек се простира отвъд тялото си под формата на физически полета, преливащи се от различни цветове."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X