Напишете дума/думи за търсене

С какво да заменим прясното мляко по време на отслабване

Ако по време на диетата активно се занимавате със спорт, мускулите се нуждаят от лесно смилаеми протеини. В случай на непоносимост към лактоза, заменете кравето мляко с по-полезни аналози.

Овесено мляко

Продуктът е популярен сред феновете на вегетарианската храна. Той утолява жаждата бързо и добре, намалява чувството на глад и нормализира работата на червата. Овесеното мляко е безопасно при непоносимост към казеин и лактоза, затова често се включва в детското меню за алергии. Но не се препоръчва при диабет: високо съдържание на нишесте задейства отделянето на инсулин.

Кокосово мляко

Натуралният продукт се прави чрез изстискване на фино настъргана ядкова каша. Съдържа полезни антиоксиданти, витамини и минерали, подобрява чревната микрофлора, премахва дисбиозата, но може да провокира обостряне при заболявания на черния дроб и жлъчния мехур.

Бадемово мляко

Поради липсата на наситени мазнини растителният продукт се усвоява лесно, подходящ за хранене на малки деца. Той насища тъканите с витамин Е, антиоксиданти, минерали, подобрява метаболитните процеси, следователно е полезен за отслабване. Сред противопоказанията са заболяване на щитовидната жлеза, алергия към ядки.

Ако подуването не отшуми по време на активни тренировки, остават отоци и наднормено тегло, опитайте се да изоставите прясното мляко. След възстановяването на процеса на храносмилане метаболизмът се ускорява, започва процесът на отслабване. За да поддържате витамините в организма балансирани, включете в диетата си кокосови или бадемови продукти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X