Напишете дума/думи за търсене

Спрете да мразите съпруга си така

Първата стъпка е да спрете да потискате чувствата си с надеждата да запазите брака си жив. Изпитвате тези усещания с някаква причина и те трябва да бъдат разпознати. Замитането им под килима просто ще накара цялата ситуация да кипне много по-бързо.

Ето няколко предложения, които ще ви помогнат да обърнете връзката си към по-добро.

1. Говорете с половинката си за вашите проблеми

Без да сте прекалено конфронтационни, отделете определено време, за да седнете и да говорите за проблемите си във връзката. Уверете се, че никой не ви прекъсва и изключете телефоните си, така че нищо да не може да попречи на решаването на проблемите.
Изразете някои идеи за това какво може да се направи, за да помогнете за спасяването на отношенията. Имайте желание да направите компромиси в известна степен, докато решавате проблемите си. Ако не се чувствате комфортно да говорите у дома, се срещнете на обществено място, където присъствието на непознати ще ви накара и двамата да се държите добре.

2. Посетете терапевт
Преди да започнете да крещите: „Мразя мъжа си“, опитайте се да говорите с терапевт, особено ако наскоро сте имали сериозна промяна или загуба в живота си. Може да се окаже, че голяма част от гнева, който насочвате към половинката си, всъщност е насочен към вас.
Познаването на вашите собствени мотиви и горещи точки ще доведе до огромна разлика в поправянето на вашата неуспешна връзка, дори ако не може да накарате съпруга си да дойде при терапевта с вас.

3. Полагайте съзнателно усилие да видите доброто в партньора си
Колкото и да сте прекрасни, не сте Пепеляшка и той не е чаровният принц. Като жени имаме склонност да влизаме в отношения, защото мъжът е перфектен, с изключение на тази или онази черта от характера му.
Приемете го такъв, какъвто е - и добър, и лош. Никой не е перфектен, така че започнете да обръщате повече внимание на това, което прави правилно, вместо да се фокусирате върху това, което прави неправилно.

4. Погледнете нещата от неговата страна
Необходими са двама, за да спорите, така че вместо да се опитвате да го подчините на волята си, помислете за нещата от неговата гледна точка. Може да се разстроите, защото той ви е отблъснал, вместо да прави секс с вас, но може би е бил изтощен от работата на двете работни места, за да може да изплатите ипотеката.
Флиртува ли с други жени, защото те му обръщат внимание, докато вие му отказвате интимности? Слагайки се в неговите обувки, вие ще видите какво се случва от негова гледна точка и как вашето поведение го подтиква към някои действия.

5. Бъдете честни
Ако се преструвате, че всичко е цветя и рози във връзката ви, докато той трябва да върши цялата работа, за да са добре отношенията ви, вие не успявате да видите цялата картина. Да си честен със себе си и с партньора си, ще донесе наистина промяна за добро между двама ви.

6. Не забравяйте, че браковете са трудоемки
Още от малки на момичетата се казва, че някой ден ще се срещнат с красивия принц, ще се оженят и ще заживеят щастливо. За съжаление, животът не е приказка. Добруването на връзката ви не е в кърпа вързано – то изисква усилия и работа. Излизайте на срещи, насладете се на времето си заедно, отделете време един за друг или опитайте нещо ново заедно, за да подправите отново отношенията си.

Как да разберем кога е време да си тръгнем?

За съжаление, има някои ситуации, които не могат да бъдат поправени, независимо дали е третият път, когато сте го хванали да изневерява, или че той просто не желае да полага усилия във връзката вече. В този момент е важно да имате стратегия за излизане.
Ако нещата не могат да се поправят и все още мразите мъжа си заради нещата, които прави, време е да направите план. Ако можете, седнете и приятелски обсъдете какво трябва да се случи по-нататък, как ще се справите със ситуацията, с децата и подобни детайли.
Не влизайте в друга връзка, докато не излезете от тази напълно и не се възстановите колкото може емоционално.

Животът ще се подобри, но само когато предприемете действия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X