Напишете дума/думи за търсене

Хранителни добавки, които помагат за управление на стреса

Под стрес тялото претърпява химически промени, които му помагат да „убие плячка“ или „да избяга от хищник“, ако беше в дивата природа.

Но такива защитни реакции могат да възникнат не само в случай на очевидна опасност, но и поради страх от публично изказване, конфликт с колега или роднина и всякакви други ситуации, които възприемаме като социални заплахи. Да се научите да управлявате нивата на стрес е важно, тъй като хроничният стрес се отразява негативно на здравето.

Когато човек не знае как да се справи със стреса, той може да остане буден през нощта, да преяжда или да гладува. Всичко това не се отразява по най-добрия начин на емоционалното и физическото здраве. За да сведете до минимум вредното въздействие на стреса върху организма, трябва да го засилите, витамин D, магнезий и омега-3 мастни киселини ще помогнат в това.

Витамин D облекчава тревожността и депресията

Витамин D може да се произвежда от човешкото тяло самостоятелно, когато кожата е изложена на слънчева светлина. Важно е да не се допуска дефицит на този микроелемент, тъй като в детството той е изпълнен с повишаване на кръвното налягане, а при възрастните може да провокира развитието на сериозни заболявания, включително онкологични.

Витамин D също е необходим за емоционално здраве, подобрено усвояване на калций и развитие на костите. Оптималният дневен прием на този микроелемент за възрастен е 60-80 ng / ml. Може да получите правилното количество витамин, като приемате специални добавки.

Важно! Когато приемате добавка с витамин D3, не забравяйте да приемате витамин К2, за да намалите вероятността от развитие на атеросклероза.

Магнезият подобрява настроението и функцията на нервната система

Магнезият е от съществено значение за здравето на всяка клетка в тялото. Липсата на този минерал може да причини редица неприятни симптоми:

- запек;
- високо кръвно налягане;
- мускулни спазми;
- мигрена;
- нарушение на съня

В състояние на стрес тялото консумира повече магнезий, така че е важно да се попълни липсата на този минерал във времето. Това може да стане, като направите корекции в диетата, включвайки храни, богати на магнезий (авокадо, семена, ядки, билки). Може също така да приемате магнезиеви добавки.

Омега-3 мастните киселини помагат да се справят с тревожността

Полиненаситените мастни киселини са от съществено значение за здравата кожа, коса и нервна система. Доказано е, че ниските нива на омега-3 киселини в организма често са причинени от тревожност или депресия. За по-голяма устойчивост на стрес се препоръчва приема на витаминни добавки с Омега-3.

Преди да използвате каквито и да било хранителни добавки, важно е да се консултирате с вашия лекар и да се тествате, за да разберете кои минерали и витамини липсват на тялото ви.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X