Напишете дума/думи за търсене

Сокът от алое вера помага на тези органи

Доказано е, че алое вера може да ви помогне, ако се грижите за красотата и здравето си. Това растение има месести листа, състоящи се от гел с горчив вкус. Притежава богат състав на витамини и минерали.

Сред свойствата на сока от алое вера е неговият антибактериален и антивирусен ефект.

Намалява възпалението

Ако сте загрижени за болки в ставите и мускулни възпаления, сокът от алое вера може да помогне за решаването на тези проблеми. Продуктът има положителен ефект дори при артрит. Не напразно сокът от алое вера се нарича суперпродукт. Съдържа веществото маноза-6 фосфат, което има противовъзпалителен ефект.

Чиста, здрава и блестяща кожа

Сокът от алое вера се използва широко в здравето на кожата и козметичните процедури. Това растение съдържа висока концентрация на антиоксиданти и витамини, което причинява неговите ефекти:

- защита на кожата от сухота
- срещу акне
- регенерация на кожата след увреждане, причинено от ултравиолетово лъчение
- против появата на фини бръчки
- облекчение от дерматит

Помага на храносмилането и детоксикацията на черния дроб

Алое вера съдържа висок процент вода. Гелът от листата на растението е на 96% съставен от това вещество. Сокът от алое допринася за поддържане на хидратация и чернодробна функция, осигуряване на баланса на чревната микрофлора, избавяне от запек, храносмилане.

Отслабване

Сокът от алое вера помага да се контролират нивата на триглицеридите в организма. Намаляването на техния брой помага за понижаване на холестерола. Това насърчава ефективно отслабване.

Източник на ценни вещества

Сокът от алое вера има богат химичен състав. Сред хранителните вещества в алое вера присъстват витамини В, В-12, С, Е, фолиева киселина, магнезий, калий, калций.

Как да приемате правилно сок от алое вера

Листата на алое вера имат леко горчив вкус. Затова се препоръчва да пиете сок от алое не в чист вид, а да го разреждате с плодов/зеленчуков сок по ваш избор. Може да добавите мед, лимон за подобряване на вкуса.

Не приемайте алое вера през устата, ако имате следните състояния:

- хемороиди
- заболяване на бъбреците
- бъбречна недостатъчност
- сърдечно заболяване
- болест на Крон
- язвен колит
- чревна обструкция
- диабет

Как да подпомогнете растежа на косата с алое вера

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X