Напишете дума/думи за търсене

Защо ролята на слабия е силна и изгодна позиция

Други са силни, а ти слаб.

Седиш в мрачната си пещера и не ти пука особено дали ще намериш сам сили да се издърпаш от дупката или някой друг ще се погрижи за теб.

Всъщност нежеланието на човек да не излиза от ролята на слабия е силна позиция... и печеливша.
Защо? Защото моментално оправдава желанието на някого да получи всичко наготово, независимо дали говорим за приятели или нещо материално.

Когато си слаб, тогава не инвестираш в нищо – нито в работа, нито във взаимоотношения с хора, но се държиш така, че ти е трудно да отказваш както помощ, така и подкрепа.

След като сте ги получили веднъж, искате още.

Започвате с нови оплаквания, които са облечени в още повече детайли и които още повече засягат околните, които не могат да ви откажат.

И колкото повече решения ви се предлагат, толкова по-бързо търсите причина да не правите нищо, за да може да се убедите в собствената си безпомощност, която всъщност е съвсем целенасочено отгледана.
И тогава изведнъж ставате успешни в шеметната кариера на вечно бедните и вечно нещастните индивиди.

Нижете неуспехите си на скъсана връв.

Получавате коричка от цинизъм, чрез която виждате живота в изкривена версия, убеждавайки се, че всички хубави неща се случват на другите.

Не че те нямат провали, периоди на отчаяние, трудности и болести, но след всяко препятствие те стават и започват да правят крачка по крачка към собственото си подобрение.
Че приятелството и любовта, които имат и на които може би сте им завиждали, е резултат от времето, което намират за другите, в това число и за вас.

Че знаят как да се интересуват искрено от живота на околните, че те стоят рамо до рамо до приятелите си при всякакви проблеми, че са отговорни за собствения си живот и го подреждат по някакъв начин. Че с тях е топло и уютно само защото се опитват да го запазят по този начин.
Че успехът им никога не е подарък и всички работят на десета степен, за да си дадат шанс за всичко, което е важно за тях.

Можеше да го разберете отдавна, ако сте искали, но вие нямате това щение.

Заседнали сте в силната позиция на слабите, бедните и нещастните.

Пристрастени сте към лекарството за хронично страдание, от което не е лесно да се откажете.
По-лесно е да се каже, че никой не ви разбира, приема, обича, по-лесно е да обвинявате целия свят, отколкото да изоставите тази слабост, която е вкоренена във вас.

Знаци, че някой се опитва да ви контролира

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X