Напишете дума/думи за търсене

Лесни трикове за идеално почистване и укрепване на ноктите

Когато махаме лака си за нокти в домашни условия, често ноктите ни след това изглеждат доста захабени. Погрижете се за тях с няколко лесни трика.

1. Нанесете сода за хляб, за да ги избелите

Ако искате здрави на вид нокти, които да са идеално чисти, си направете паста от сода за хляб и кислородна вода, като използвате около 2 1/2 супени лъжици сода за хляб на супена лъжица кислородна вода, за да създадете пастата. Нанесете я върху и под ноктите си, след това изплакнете и подсушете.
Прилагана седмично, тази смес помага да запазите ноктите си бели и блестящи, особено след като сте използвали по-тъмен лак.

Като алтернатива, опитайте да използвате избелваща паста за зъби по същия начин. Активните съставки са по същество еднакви.

2. Хидратирайте ноктите си всяка седмица

За да запазите ноктите си здрави, силни и без пукнатини и други проблеми, добре е да ги овлажнявате редовно с алое, лосион с какаово масло или дори с естествени масла като маслина или кокос. Тези естествени процедури няма да променят непременно вида на ноктите ви, но ще помогнат да ги запазите меки и здрави.

3. Третирайте жълтите нокти с лимонов сок или масло от чаено дърво

Ако имате жълтеникави нокти, това може да е резултат от пушене, изцапване от лак или гъбична инфекция, която може да бъде трудна за лечение. Маслото от чаено дърво обаче е естествен фунгицид с антимикробни и антисептични свойства, докато лимоновият сок или етеричното масло от лимон имат лимонена киселина, която помага за избелване на ноктите до техния първоначален блясък.

Ако имате жълти нокти, опитайте да използвате капкомер за очи, за да капнете малко количество масло от чаено дърво върху всеки от ноктите си и оставете да престои 5 минути, след което изплакнете. Нанесете лимонов сок по същия начин, изплакнете и почистете ръцете си нормално.

4. Използвайте разтвор за почистване на протези върху ноктите си

Макар да звучи странно, таблетките, използвани за приготвяне на разтвори за почистване на протези, са с високо съдържание на лимонена киселина и натриев бикарбонат (сода за хляб), които може да се използват за почистване, избелване и подобряване на външния вид на ноктите ви.

5. Опитайте с ябълков оцет

Ябълковият оцет е богат на ябълчена и оцетна киселини, които имат почистващи и противогъбични свойства, които може да помогнат за избелване на ноктите и да ги предпазят от инфекции и обезцветяване. Разредете оцета с еднаква част чиста вода и накиснете ноктите за 20 минути.

6. Използвайте добавки за укрепване на ноктите

Има много заблуди относно естествените лекарства за укрепване на ноктите, но единственият сигурен начин да го направите е да въведете добавки във вашата диета. Единствената добавка, за която е доказано, че укрепва ноктите, е биотинът, който отнема средно шест месеца, за да покаже някакви ефекти.

Повечето домашни средства като прилагане на чесън или консумиране на повече протеини няма да помогнат на ноктите ви да растат по-бързо и по-силни.

Характерът се познава по цвета на лака за нокти.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X