Напишете дума/думи за търсене

Проф. Дростен: През 2021 г. животът отново ще бъде до голяма степен нормален

Новите ваксини ще облекчат ситуацията с коронакризата през 2021 г., смята известният берлински вирусолог Кристиан Дростен, но скоро няма да свалим маските. Проф. Дростен е най-влиятелният немски учен в областта и е най-довереният специалист на Ангела Меркел.

След успехите в разработването на ваксини срещу коронавируса, Дростен очаква животът през следващата година да се нормализира. „Вярвам, че следващата година ще бъдем много по-напред“, каза Дростен на срещата „Young Elite Summit 2020“. Въпреки че все още ще има предпазни мерки, хората ще могат да се движат и да се държат „до голяма степен нормално“.

Събитието с над 300 таланти и мениджъри, на което всяка година се обявяват победителите в "Топ 40 под 40", се проведе за първи път като дигитална конференция. Тази година присъстваха немалко участници от САЩ, Китай, Сингапур и Мексико. Наградата се присъжда от 2007 г. на изключителни мениджъри, основатели, предприемачи, политици и учени, а проф. Дростен беше един от първите носители на награда още преди 13 години.

На въпрос как очаква да се развие ситуацията с COVID-19 през следващата година, професорът казва, че до края на годината би трябвало цялото население на света да има достъп до ваксина. Защото има разлика между това ваксината да бъде създадена и одобрена и това да стигне до всеки човек на земята, което ще отнеме също месеци. Според проф. Дростен носенето на маска и личната хигиена ще останат още дълго водещ фактор в борбата с пандемията. „И, разбира се, надеждата ни е във ваксината. Няма друга надежда освен тази“, допълва германският учен.

Може да следите проф. Дростен в неговия twitter акаунт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X