Напишете дума/думи за търсене

Осем човека разказват как са разбрали, че са хомосексуални

За щастие нашето общество все по-често приема мъдро и цивилизовано нормалността на това един мъж или една жена да имат хомосексуални предпочитания. Събрахме кратките истории на няколко момичета и момчета, които назад във времето шокиращо и за самите себе си разбират, че са привлечени от хора от своя пол. Хубаво е да видим техните чувства отблизо, защото те с нищо не се различават от чувствата на останалите. И тук, и там става дума просто за... любов.

Когато бях малка и винаги, когато четях книги за влюбени двойки, а жената беше принцеса или богиня, никога не исках да бъда прекрасната жена в книгата. Бях любопитна какво е усещането да се влюбиш в принцесата.
Ана, 25 г.

Срещнах едно момиче в Twitter, започнах да говоря с нея, след което преминахме към видео разговори. Всеки път, когато на телефона ми се появяваше известие от нея, получавах онова усещане за пеперуди в корема. „Ние сме просто добри приятели“, опитах да се залъжа аз. "Тя е наистина много сладка и ми харесва да говоря с нея." Четири месеца по-късно тя спомена някакъв Филип. Попитах я кой е това и тя каза, че това е гаджето й. И че са заедно от седем години. Плаках неудържимо. Когато се успокоих, си дадох сметка, че сърцето ми е счупено, а аз съм гей.
Вера, 32 г.

Биех се с най-добрия си приятел в училище. Боричкахме се повече на шега, но изведнъж усетих, че не искам да се отлепва от мен. Беше шокиращо и приятно едновременно.
Петър, 30 г.

Бях в училище и си пишех дневник. Един ден написах много дълъг текст за това колко красива е най-добрата ми приятелка. Бях я наблюдавала, докато спи. Описах подробно пърхащите й мигли, гладката й кожа, разтворените й устни, дълбокото й дишане и т.н. Затворих дневника, като си казах, че не съм хомосексуална и никога няма да бъда, просто мисля, че най-добрата ми приятелка е красива душа. Започнахме да се срещаме няколко месеца по-късно.
Сузи, 43 г.

Първият знак беше отдавна. Бях малка, 4 клас, когато научих за съществуването на хомосексуалните. Спомням си, че не заспах цяла нощ, мислейки си: „О, човече, гей момичетата са толкова щастливи. Иска ми се да мога да излизам с момиче! Макар че предполагам, че ще се омъжа за мъж."
Лили, 28 г.

Бях ученик и потърсих порнографски филми. За мое учудване щракнах на опцията „Гей“.
Майкъл, 31 г.

Преспах с първата си приятелка и когато тя заспа, аз се паникьосах. Дори не разбрах защо, но беше страховито. Малко по-късно разбрах, че аз просто не съм искал да спя с жена и съм го направил, защото „така е прието“.
Лени, 20 г.

Като малка смятах, че жените се женят за мъже, само защото техните родители им казват да го направят. Бях сигурна, че всеки на този свят иска да се ожени за жена, защото те са очевидно по-красивите, по-нежните, по-милите хора.
Анджела, 49 г.

Как едно дете може да признае родителите си, че е гей?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X