Напишете дума/думи за търсене

8 неща, които вагината ни отчаяно иска да знаем

Вагината е свещена. Наясно сме с това. Затова трябва да се отнасяме с нея като с богиня.
Депилираме я, мажем я с помади, грижим се с интимни продукти за нейното pH, пръскаме я със специални фрагранти, за да запазим външния й вид и благоухание.
Понякога обаче се подлагаме на нелепи процедури, които категорично не принадлежат на света на вагината ни.
Господарката на нашата женственост и е изключително чувствителна към някои от тези обичаи.
Помнете – никога не ядосвайте вагината си, защото тя не обича да се отнасят лошо с нея.

Какво щеше да ни каже тя, ако можеше да говори?

1. "За бога, моля, не ми слагай сапун"
Дами, искате да я поддържате чиста, но използването на сапун НЕ е начинът да направите това. Да, добре е да използвате мек сапун отвън, но пяна върху срамните устни е голямо НЕ. Сапунът създава дисбаланс на pH-то и води до всякакви инфекции.
Мислете за вагината като за самопочистваща се фурна. Всичко, от което наистина се нуждаете, е малко топла вода под душа или ваната и вагината ви ще свърши останалото. Не я стресирайте, като я правите податлива на инфекции.

2. "Ще те убие ли, ако използваш малко лубрикант?"

Малко смазка подобрява сексуалните ви преживявания, но само ако се използва по правилния начин. Не забравяйте да се пазите от лубриканти на маслена и силиконова основа, тъй като е известно, че дразнят кожата, трудно се отмиват и дори може да причини разкъсване на презерватива. И не, плюенето НЕ се брои за смазка.
Лубрикантите на водна основа са напълно годни. Мислете за смазката като за броня за влизане в битка.

3. "Защо ме бръснеш?"
Причинявате на вагината си врастнали косми и други „благини”, когато използвате бръснач. Тя не може да говори, но вероятно крещи от болка.
Разбира се, депилирането кара вагината да се чувства по-гладка, да изглежда по-чиста. Освен това по този начин ще намалите количеството бактерии и предпоставката за развъждане на срамни въшки. Но колко враснали косми трябва да получите, преди да осъзнаете какво правите?
Всички онези неприятни неща, пълзящи в срамните ви косми коса, се придвижват точно във влагалището ви , тъй като няма бариера, която да ги задържа. Ако използвате самобръсначка с ръжда или натрупани бактерии върху нея, вие доброволно се правите приемник на стафилококи.

4. "Ароматизирани тампони? Не може да си сериозна!"
Трябва наистина да обичате инфекциите, след като сте тръгнали точно по този път. Смятате ли, че вашият мъж наистина не ви харесва как ухаете, когато сте в цикъл? Едва ли някой се нуждае от кръвни съсиреци, които миришат на рози или лавандула.
Някои хора смятат, че самите тампони са опасни поради дългосрочните ефекти и химикалите, използвани в производството им. Диоксините, които са свързани с рака, се намират в тампоните, както и в повечето храни, които консумираме. Има и синдром на токсичен шок -смъртоносна последица от това да оставите тампона си твърде дълго или да го използвате отново.

Така че, независимо дали решите да носите тампони, не използвайте ароматизирани. Всъщност може би просто искате да стоите далеч от всичко ароматно, което сте сложили върху или близо до гениталиите си.

5. "Използваш вагинален душ? Голяма си шегаджийка."
Дори и да искате да направите вагината си суперчиста, с вагиналния душ причинявате повече щети, отколкото си мислите.
Той насърчава растежа на бактерии и може да увеличи риска от възпалително заболяване на таза чрез транспортиране на хламидия или гонорея нагоре в матката.
Ако наистина сте загрижени за чистотата на вагината си, потърсете медицинска помощ, която не е поток от киселина, който изстрелвате в себе си.

6. Защо има кристали върху мен?"

Защо слагате проклети бижута във вагината и срамната област? Мислите ли, че ще се превърнете в модел на скъпа марка бельо?
Когато слагате кристали в интимната си зона, вие отново се излагате на инфекции.

7. "Наистина ли ще ме дупчиш?"
От всички места, които сте решили да си направите пиърсинг, вие избирате вагината си? Ясно е, че не знаете рисковете от генитален пиърсинг.
Жените опират до генитален пиърсинг, за да засилят сексуалното удоволствие, като пробиват срамните си устни или клитора. Но това не е пиърсинг на език или зърно, а на гениталиите ви - изключително чувствителна зона и среда за размножаване на инфекции.
Ако тези пиърсинг не е направен правилно и в напълно стерилна среда, шансовете ви да получите бактериална инфекция, алергична реакция или белези са изключително високи. Освен това се излагате на хепатит, полово предавани болести и в краен случай на ХИВ/СПИН.


8. "Не забравяй да ме упражняваш!"
С течение на времето тазовото ви дъно отслабва от раждането, наддаването на тегло и стареенето. Мускулите на тазовото дъно поддържат утробата, пикочния мехур и червата. Ако мускулите са слаби, тези тазови органи могат да се спуснат във влагалището на жената. Освен че са изключително неудобни, това може да причини и уринарна инконтиненция."

Упражнявайте вагиналните си мускули. Правете упражненията на Кегел. Може да ги правите почти навсякъде - в самолета, влака, пред телевизора, докато работите пред компютъра...

Какво се случва, когато вагината провисне

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X