Напишете дума/думи за търсене

Без лак, дезодорант и лубрикант при доктора

Според проучване над 30% от погрешните диагнози водят до сериозни наранявания или смърт, а причината за някои от тях са нарушения на препоръките от страна на пациентите. Затова, когато отивате на лекар, е важно да запомните, че качеството на прегледа зависи не само от специалиста, но и от вас.

Тези съвети могат да ви помогнат да избегнете диагностичните неточности и да останете здрави?

1. Не си лакирайте ноктите, преди да посетите дерматолог
Дерматолозите лекуват повече от 3000 заболявания. По време на цялостния преглед лекарят трябва да изследва не само кожата, но и ноктите ви. Много гъбични инфекции обикновено се намират там. За лекаря е много важно да види естественото състояние на ноктите ви.
Освен това всякакви промени в ноктите могат да показват заболявания на други органи.

2. Не пийте алкохол преди тест за холестерол
Въпреки че бирата и спиртните напитки не съдържат холестерол, те имат много захар, както въглехидрати, които могат да причинят рязък скок на холестерола в организма.

3. Пийте достатъчно течности преди изследване с урина
Човешката урина е 99% вода и само 1% киселина, амоняк, хормони, мъртви кръвни клетки, протеини и други вещества, които се използват за изследване. Така че, ако да дадете за изследване 100 мл урина, приблизително 1 мл от нея е подходяща за анализ. Пийте повече вода няколко часа преди пробата, за да сте сигурни, че произвеждате достатъчно урина.

4. Не използвайте дезодорант преди мамография
Забраната за използване на дезодорант преди мамография е свързана с неговия състав, тъй като съдържа метални частици. По време на процедурата е лесно да се объркат тези метали за калцификация, което е знак за развитие на карцином. Резултатите не само ще бъдат грешни, но ще ви създадат излишно напрежение и стрес, преди да стане ясно, че диагнозата не е вярна.

5. Не яжте червени храни преди колоноскопия
Червените храни може да оцветят дебелото черво и да повлияят на резултата от изследването. Най-малко една седмица преди колоноскопията трябва да спрете да консумирате цвекло, червени боровинки, червени бонбони, червен сладолед, домати и доматен сос.
В деня преди медицинската процедура трябва да ядете само бистри и течни храни.

6. Не консумирайте солена храна, преди да направите тест за кръвно налягане
Консумирайте не повече от 2300 милиграма сол на ден. Наред с други вредни ефекти допринася и за повишаване на кръвното налягане.
Следователно, преди преглед при кардиолог не трябва да ядете храна от веригите за бързо хранене, ядки, боб или други продукти, които съдържат много сол. В противен случай резултатите могат да бъдат неправилно завишени.

7. Не приемайте лекарства преди кръвно изследване
Няколко дни преди теста, за по-точен резултат, трябва да откажете приема на лекарства, така че кръвта ви да има време да се изчисти и да не се влияе от външни фактори.
Що се отнася до хапчетата, предписани за задължителна ежедневна употреба, лекарите препоръчват да не ги приемате сутрин, преди да дадете кръв, а да ги вземете веднага след изследването.

8. Не променяйте ежедневния си график
Нашето тяло е стабилна система, на която й трябва определен период от време, за да се адаптира към нов режим. Оказва се, че когато си лягате час по-късно от обикновено, тялото ви вече изпитва стрес, което се отразява на общото му състояние и различни телесни индекси.
Същото се отнася и за други естествени процеси като хранене, консумация на вода и нива на стрес.

9. Не използвайте кремове, лубриканти или тампони преди цитонамазка
Цитонамазката е един от най-важните тестове за определяне здравето на жената и нейната вагина. Лекарите препоръчват да се прави на всеки 6 месеца. Като се има предвид, че изследваната зона е много чувствителна и раздразнителна към външни фактори, трябва да запомните следните правила:
• Не поставяйте тампони в продължение на 48 часа преди посещението при гинеколог
• Не слагайте кремове и лубриканти 48 часа преди цитонамазката
• Не използвайте спермициди 48 часа преди прегледа
• Не правете вагинални душове 72 часа преди цитонамазката

10. Не сърфирайте в интернет, преди да посетите офталмолог
Постоянното напрежение на очите може да показва сериозни проблеми и изисква специално внимание. Но това състояние може е временно поради продължителна работа пред монитор или взиране в екрана на смартфона. В продължение на няколко часа, докато очите ви почиват, зрението ви може да стане по-лошо, отколкото е в действителност.
Ако отидете при офталмолога за медицинско свидетелство за работа или шофьорски курс, трябва да покажете най-добрия си резултат.
Ако изпитвате следните симптоми, трябва да отложите посещението при лекаря за известно време, за да получите по-точен резултат.
• Усещането, че не можеш да държиш очите си отворени
• Парене или сърбеж на очите
• Замъглено или двойно виждане
• Повишена чувствителност към светлина
• Главоболие

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X