Напишете дума/думи за търсене

Как да зарадвате родителите си за Коледа, ако не може да се съберете за празника

Тази година е много различна. Пандемията ни затвори по домовете, като едновременно с това ни отдалечи от нашите по-възрастни родители и роднини. Някои баби и дядовци не са виждали и прегръщали внуците си вече почти цяла година. Всички ние се надяваме, че с идването на ваксините малко по малко ще се върнем към нормалното си съществуване, но преди това предстоят най-семейните празници. 

Не унивайте, ако не може да се съберете както винаги за празника. 

1. Занесете им таблет

Ако възрастните ви роднини нямат до този момент таблет, компютър или смартфон, сега е моментът да влязат с дигиталното общуване. Вземете им някакво устройство и им го поднесете с най-подробни указания. Може да вечеряте заедно, макар и на разстояние едни от други. Може да им пращате видеа и снимки на внуците. Може да ги приобщите към почти всяка една своя дейност, за да се чувстват по-малко откъснати от вас.

2. Направете им видео и фотоалбум

Запишете им нещо, което ще ги зарадва и ще е специално за тях - например внуче, което пее коледна песничка, или пък видеоспомен от вашата сватба или пътуване. Може и най-после да направите истински фотоалбум и да им го подарите - включете снимки от всичките ви хубави моменти заедно и оставете много празни страници...

3. Помолете ги да направят нещо за вас

Възрастните хора са тъжни, защото се чувстват ненеобходими. Покажете им, че това не е вярно. Накарайте баща си да ви скове нова кутия за бижута или майка си да ви направи баклава. Ще видите как ще грейнат, че могат да помогнат с нещо. И също така ще са малко по-заети.

4. Купете им нещо за дома

За да имат занимание и за да се разведри обстановката в дома им, им купете нещо ново. Например кухненски уред или пък нови шкафчета за банята. Един еър фрайър например е чудесен подарък, защото приготвя храната с много малко мазнина, а в същото време тя е страшно вкусна. Те пък, от своя страна, едва ли някога ще си го купят.

5. Напишете им писмо

Да, писмо. Кога последно сте им казвали колко много означават за вас, колко ги обичате и колко искате да бъдат добре? Направете този малък жест, който ще ги стопли. Ако има и отпечатък от детска ръчичка, ще бъде перфектният подарък!

6. Вземете им платена телевизия

Ако все още вашите родители не разполагат с платена телевизия с много канали, сега е моментът. Нека има с какво да запълват времето си, докато дойде отново моментът, когато ще бъдем заедно с тях. Живи, здрави и благодарни, че минаваме с усмивка през препятствията!

Бъдете здрави! Пазете и тях! Светли празници!

Струва ли си да имате еър фрайър в кухнята?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X