Напишете дума/думи за търсене

На 21 декември изгрява отново Витлеемската звезда

Тази година ще имаме шанса да видим коледна „целувка“ под междупланетния имел, когато Юпитер и Сатурн ще се появят близо един до друг и по-ярки, отколкото са били през последните 800 години. Събитието е известно като Great conjunction (буквално „Великата връзка“). Какво се случва и колко пъти може да видим този феномен?

Веднага след залез на 21 декември по време на зимното слънцестоене две от най-големите планети – Юпитер и Сатурн, ще са толкова близо една до друга, че човешкото око ще може да ги възприеме като едно цяло. Това феноменално събитие, наречено Great conjunction, се свързва с християнския мит за Витлеемската звезда, която, както знаем, е ознаменувала раждането на Исус Христос.

Двете планети се приближават близо една до друга на всеки 20 години, но в нашия живот ще може да бъдем свидетели само един единствен път на толкова силното им сближаване. Последния път, когато тези звезди са били толкова близо, е през март 1226 г., а следващото събитие ще може да се види чак след 400 години.

Прочутият немски астроном Йохан Кеплер първи извежда теорията, че всъщност Витлеемската звезда е била сливането на Юпитер и Сатурн през 7 г. пр. Хр. Витлеемската звезда отвежда влъхвите до новородения Иисус. Именно единението на Юпитер със Сатурн посочва на мъдреците мястото, където се е родил Божият син. Католиците ги наричат Каспар, Мелхиор и Балтазар. Според Евангелие от Матей Витлеемската звезда е ярко небесно тяло. От нея те разбрали, че ще се роди „Цар на Юдея“ и се отправили на път към Витлеем, за да го почетат.

За астролозите това събитие е от голямо значение. То отваря нова врата за човечеството, бележи нов етап в неговото развитие. Етап, в който духовното и доброто ще властват. Светът се е преподредил и ние трябва да влезем с чисто и благодарно съзнание в него, изпълнени с вяра и надежда за Добро. Хубаво е на 21 декември да започнете деня с молитвата „Отче наш“.

И бъдете здрави и благословени! Вие и вашите любими хора! Нека има повече здраве, повече спокойствие, повече любов в света!

Какво казва нашият астролог Венета Матева за идващата 2021 година.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X