Напишете дума/думи за търсене

Един час мълчание - мощна самолечебна практика за всеки ден

Съществува практика на самолечение, наречена Часът на тишината. Тя се основава на самосъзнание и помага за решаването на хронични здравословни проблеми.

Единственото нещо, което човек наистина може да контролира в живота си и в тялото си, е вниманието. Всички други важни функции на организма са извън неговия контрол. Когато насочим вниманието към част от тялото си, тогава в тази област се увеличава притока на кръв и се стартират лечебни процеси. Всичко това може да бъде научно доказано и измерено.
Практиката „Часът на мълчанието“ е самолечебна практика, основана на самосъзнание и призната от съвременните учени. Слушането на тялото е заложено особено в медитацията и в йога нидра. Помага за справяне с хронични здравословни проблеми, които не могат да бъдат решени по друг начин. Ако слушате тялото си преди лягане, ще може да заспите.
?
Какво да правите:
• изберете време и място, когато нищо не застрашава живота и спокойствието ви;
• седнете удобно и мълчете;
• насочете вниманието си към тялото;
• задръжте се на онези части на тялото, където има дискомфорт или болка;
• преминете през тялото с вътрешния си поглед от петите до главата;
• забележете какво се случва с тялото;
• правете го всеки ден в продължение на час. Може да започнете с 20 минути.


Много проста и мощна практика за всеки ден. Наистина е безценна, защото помага да излекувате тялото си с вашето внимание. Също така помага да забележите какво се случва и да предотвратите развитието на болезнени процеси. Опознаването на тялото ви помага да знаете всичко за него и да избегнете неприятни изненади, както и да получите подаръците, които искате.

Какво се променя в тялото след медитация?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X