Напишете дума/думи за търсене

Мочи скин - тайната на японките за перфектна кожа

Японците имат дума, която изразява разбиранията им за перфектна кожа - mochi hada. От там идва и последният тренд в бюти индустрията - mochi skin. Името идва от мочи - традиционен японски десерт, който се приготвя от оризово брашно.

Вероятно сте чували за популярната тенденция на K-beauty „стъклена кожа“. Докато при корейците има стремеж към прозрачна и озарена кожа, при mochi skin се търси по-скоро силна хидратация, супер гладкост и еластичност. Точно като на прочутия японски десерт. Философията на японската mochi skin е да бъдем нежни към кожата и да я подхранваме максимално.

И така, как точно се постига кожата на мочи?

1. Двойно почистване

Започнете всеки ден да почиствате кожата си по следния алгуритъм: и сутрин, и вечер ползвайте почистващо масло или олио. Особено вечер трябва да сте много стриктни, за да премахнете грима и замърсяванията, натрупали се през деня.

Продължете с нежен почистващ препарат под формата на гел или пяна, за да почистите кожата в дълбочина. Може, разбира се, да правите метода на двойното почистване само вечер, но задължително сутрин измивайте хубаво поне с единия препарат.

2. Тонирайте с японски лосион

Японските тонери или лосиони са напълно различни от тонерите, които сме свикнали да ползваме у нас, както и в цяла Европа. Те са предназначени да бетонират влагата и са богати на разкрасителни съставки като хиалуронова киселина, пептиди и др. Целта им е да възстановят и балансират рН на кожата ви и да подобрят ефекта от продуктите, които ще приложите след тях. Вече в множество сайтове, както и в някои дрогерии, се продават такива лосиони и тонери и не е сложно да си набавите.

3. Лек овлажнител

Лекият овлажнител ще хидратира и ще придаде на кожата ви плътен вид. Той може да бъде под формата на серум, хидратантен крем, гел и др. Важно е да проверявате съставките и отново, разбира се, се препоръчва да ползвате японски продукт. Ще се учудите, но някои от тях са на по-ниска цена от прочути марки, които от години ползваме. Целта на овлажняващия крем в тази рутина е да запечата всички разкрасителни съставки от предишните стъпки и да добави допълнителна хидратация.

4. Винаги използвайте SPF защита

Япония създава едни от най-добрите слънцезащитни продукти на пазара, защото това е стъпка, която никога не се пропуска в рутината на J-beauty. Като цяло японските слънцезащитни продукти са леки, немазни и не оставят бели следи. Те също нямат онзи типичен аромат, която притежават много от западните слънцезащитни продукти. Бонусът при японските слънцезащити е, че те също съдържат разкрасителни съставки като хиалуронова киселина и колаген.

5. Маска за лице през ден

И последната тайна в идеалната кожа на японките е употребата на маски за лице всеки ден. Обичайно става дума за шийт маски. У нас те все още са на висока цена, за да се ползват ежедневно, затова ви предлагаме една модификация на режима. Купете си маска за през нощта – може да я нанасяте през ден или през два дена и да спите с нея. А 1-2 пъти седмично да обогатявате режима си и с шийт маска.

Шийт маските - безценен помощник на красотата

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X