Напишете дума/думи за търсене

Подаръкът от боговете за всяка зодия

Митът за Везните



Седмата от зодиите е вдъхновена от мъдрата богиня на справедливостта Темида.
Символът на Везни представлява двойка златни, изключително точни везни, които измерват добрите дела и греховете на хората. Везните символизират Карма, която винаги е балансираното отражение на всяко наше дело.

Дарът на боговете за Везни е справедливостта.

Хората, родени под влиянието на Везни, имат инстинктивна склонност да преценяват справедливо всички, освен себе си. Те са много строги към тях самите, без да проявяват снизхождение. Това вероятно е причината те да съумяват добре да преценяват околните. Тази невероятна способност им дава всичко необходимо, за да разберат начините на социална работа и да се развиват възможно най-високо към краен успех.

Митът за Скорпиона



Осмият зодиакален знак е вдъхновен от легендата за ловеца Орион.
Един ден той забелязал Плеядите - 7 красиви нимфи - дъщери на Атлас и Плейона. Бил заслепен от красотата им и започнал да ги преследва. Те помолили първоначалната богиня на Земята Гея да им помогне. Тя изпратила страховития отровен Скорпион, който ужилил и убил Орион. В крайна сметка, всички те се превръщат в ярки звезди - Орион, Скорпион и Плеядите.

Дарът на боговете за Скорпиона е страстта.

Знакът е благословен с невероятно докосване с инстинктивното му Аз и това му дава силата да „ловува“ и да преследва всичко, което иска. Скорпионът, от друга страна, напомня на хората, родени под тази зодия, че техните инстинкти могат да им помогнат, но също така могат да ги отровят и убият.

Митът за Стрелеца



Деветият от зодиакалните знаци е вдъхновен от прекрасната легенда за царя на кентаврите - прекрасни и силни създания – получовеци, полуконе. Хирон бил син на Кронос. Той бил научен на наука, изкуства и магия от Аполон и Артемида. Имал великолепни ученици като Херкулес и Язон. Но един ден той случайно бил улучен от Херкулес със стрела, напоена с отровата на Лернейската Хидра. Като полубог той бил безсмъртен, поради което не можел да умре, но се гърчел в страшни мъки. Тогава Зевс се смилил над този велик кентавър и му позволил да умре.

Дарът на боговете за Стрелец е късметът.

Смята се, че този знак е благословен от самия Зевс, като му дава всичко, от което се нуждае, когато има необходимост. Макар този велик кентавър да умира, древните гърци не вярвали, че смъртта е нещо лошо, а просто е неизбежен обрат на житейското пътуване. Хирон бил благословен да има за свой баща Кронос, а Аполон с Артемида за свои учители. Късметът придружава този знак по целия му житейски път.

Митът за Козирога



Десетият от зодиакалните знаци е вдъхновен от прекрасна и лоялна морска богиня, козата нимфа Амалтея. Рея – майката на Зевс, й възлага задачата да възпита Царя на боговете. Рея вярвала, че страховитият й съпруг Кронос ще убие бебето Зевс, затова тя го скрива от погледа му. Амалтея отглежда невръстния Зевс, кърмейки го млякото си и с лавандулов мед.
Според легендата Зевс неволно счупил един от роговете на Амалтея. За да й се отблагодари, той я възнесъл на небето, превръщайки я в звездата Капела от съзвездието Колар, а от рога й започнали да се изливат плодове, жито и цветя. От там идва изразът „рог на изобилието“.

Даровете на боговете за Козирог са успехът и изобилието.

Те обаче не идват даром. Трябва да работим и да дадем всичко от себе си, за да успеем - поне така го вижда Козирогът. Той вярва, че истинският успех идва от упорита работа и жертви. Ами ако не се налага да работите толкова усилено? Може да съчетаете бизнеса с удоволствието. Не се губете само за да откриете, че един ден сте се превърнали в ярка звезда. Помнете, че пътуването е по-важно от дестинацията.

Митът за Водолея



Единадесетият зодиакален знак е вдъхновен от красивия млад принц на име Ганимед.
Той бил толкова красив, че дори Зевс не можел да устои на красотата и изяществото му. Царят на боговете изпратил любимия си Орел да го вземе и заведе на планината Олимп. Зевс наистина обичал Ганимед, затова му възложил божествената задача да налива в чашите на всички богове нектар - напитката на вечната младост.

Дарът на боговете за Водолей е уникалността.

Неговата чудатост е толкова интересна, тъй като той не принадлежи на Земята. Ганимед бил толкова уникален, че става любовник на Зевс. Тази уникалност обаче понякога може да причини на Водолея неприятности или да го изолира, тъй като рядко чувства, че принадлежи на реалността.

Митът за Рибите



Дванадесетата зодия е вдъхновена от страшната история на гигантския демон, наречен Тайфун. Докато това чудовище преследва божествата, живеещи на Олимп, те инстинктивно се превръщат в животни, за да се спасят, докато Зевс го побеждава. Когато Тайфун преследва Афродита (богинята на любовта, страстта и красотата) и нейния син Ерос (бог на любовта и страстта), те се трансформирали в две риби и заплували в различни посоки.

Дарът на боговете към Риби е въображението.

Всички, които са родени под влиянието на Риби, имат невероятна способност да създават илюзии, ето защо са толкова очарователни. Има обаче разлика между фантазиране и визуализация. Докато първото може да бъде саморазрушително, второто може да бъде наистина креативно. И двете сили са в Рибите. Понякога визията им може да им помогне да постигнат целите си, докато друг път фантазиите им ги водят към капани.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X