Напишете дума/думи за търсене

Рецепти за пречистване на черния дроб, помагащи на отслабването

Един от многото начини да се грижите за здравето си и да насърчавате отслабването е да пречистите черния си дроб. Когато той е чист, той помага за подобряване на цялостното здраве и ускорява отслабването.
Основната функция на черния дроб е да помогне на тялото да се отърве от всичко, което е „ненужно“.

Какво трябва да знаете за прочистването на черния дроб

На първо място, важно е да знаете за ефектите от тази техника, когато става въпрос за насърчаване на загуба на тегло.

Основните причини за затлъстяването или наднорменото тегло са преяждането и липсата на упражнения, което кара тялото да започне да съхранява храната, след като първо я превърне в мазнина.

Когато има увреждане на черния дроб, може да страдате от неправилно хранене, запушване на пикочния мехур, проблеми с храносмилането или запек, което се дължи на натрупване на ненужни токсични материали. Когато обаче пречистите черния дроб, това се премахва и метаболизмът се подобрява. Колкото по-бърз и функционален е вашият метаболизъм, толкова по-голяма е възможността за отслабване.

Въпреки че прочистването на черния дроб е ефективен начин за отслабване, не бива да го правите неправилно или само поради тази причина. Преди да започнете лечението, най-добре е да говорите с вашия лекар и да научите за нещата, които може или не можете да ядете.

• Не забравяйте, че прочистването на черния дроб не може да излекува болести или сериозни чернодробни усложнения
• Не злоупотребявайте с почистването, защото и това не е полезно за вашето здраве
• Ако искате да го направите, изчакайте разумен период от време

По време на прочистването не препоръчваме да правите много дейности или да вдигате много тежести. Вместо това е добре да останете вкъщи колкото е възможно повече. Не лягайте веднага след хранене, защото може да почувствате замаяност, гадене или повръщане.

Защо е необходимо да прочистите черния си дроб?
Като цяло начинът ни на живот, нездравословната и небалансирана храна, която ядем, и липсата на упражнения са всички основни причини за пречистване на черния дроб.

Важно е да правите диета за детоксикация на черния дроб от време на време, за да подобрите функционирането на този орган и да увеличите енергийните си нива.
Ще се чувствате много по-добре в много отношения. Някои хора казват, че техният тип кожа дори се променя - те спират да имат акне например. Повечето хора, които правят детоксикация на черния дроб, забелязват положителни здравни резултати.

Снимки: Andrea Piacquadio, Mikhail Nilov, Daria Shevtsova, PEXELS
Снимки: Andrea Piacquadio, Mikhail Nilov, Daria Shevtsova, PEXELS

Как да пречистите черния си дроб?
Може да повторите процеса до три пъти годишно.

Сок от грейпфрут с чесън и джинджифил


Направете това през уикенда. Тази напитка ще помогне за укрепване на лимфната система. Ще ви трябват два грейпфрута, четири лимона, две скилидки чесън, парче корен от джинджифил, 300 мл дестилирана вода и две супени лъжици зехтин.

Изстискайте грейпфрута и лимоните, настържете джинджифила и натрошете чесъна. Поставете всички съставки в блендера и разбъркайте добре. Пийте вечер преди лягане.

Сок от портокал, чесън и зехтин
Ще ви трябват 1/4 чаша зехтин, 1/4 чаша пресен изцеден портокалов сок, 1/2 супена лъжица настърган джинджифил и 1/2 супена лъжица чесън на чесън.
Смесете в блендера и изпийте преди лягане. Легнете на дясната страна. Повторете това три поредни вечери.

Храна, която ще помогне за пречистването на черния дроб
Може също така да подготвите тялото си седмица преди употребата на тези две рецепти. За целта е добре да ядете следните храни:
Пълнозърнести храни. Те съдържат витамин В и подобряват разграждането на мазнините.
Зеленият чай има много антиоксиданти (катехини), които са полезни за подпомагане на черния дроб.
Грозде. То ви дава естествени захари и много антиоксиданти, които също активират функцията за прочистване на черния дроб и производството на жлъчка.
Ябълки. Те имат голямо количество пектини и химични компоненти, които помагат на тялото да елиминира токсините от храносмилателната система.
Морковите и цвеклото съдържат много флавоноиди и бета-каротин, които стимулират черния дроб.
Зелените листни зеленчуци са чудесни съюзници за прочистване на черния дроб поради техния хлорофил. Това абсорбира токсините от кръвния поток, които предпазват този изключително важен орган.
Зехтинът е полезен, когато се използва умерено.
Патладжанът е храносмилателен тоник, който се използва за активиране на функциите на пикочния мехур.
Авокадото предпазва черния дроб от излишните токсини и увеличава прочистващата сила на лечението.

Някои последни съвети
• Намалете порциите, които ядете
• Избягвайте алкохола, червеното месо, млечните продукти и рафинираните продукти
• Пийте много вода
• Правете умерени упражнения

Диетични съвети: 12 задължителни храни за отслабване

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X