Напишете дума/думи за търсене

5-те вида Учители по съдба

Всичко, което ни е дадено в този живот, трябва да бъде в наша полза. Излизаме от изпитанията по-силни, грешките и скърбите ни правят по-мъдри и по-съзнателни. Учителите могат да се явят на човек както под формата на болест, нещастие, така и под формата на просветление и придобиване на духовни знания.

Юпитер се счита за най-полезната планета в Слънчевата система. Името й на санскрит звучи като Гуру, което означава учител, наставник. Юпитер е нашият любезен преподавател, който ни дава сила и способност да се справяме с трудностите. Той е лично отговорен за мъдростта и положителния жизнен опит. За философския подход към живота, за възможностите за емоционално развитие, за това как се учим и израстваме, как може да станем духовно по-зрели благодарение на неговото влияние върху нас.

Видове Учители в нашата съдба


1. Първият вид Учители идват от ужаса от болест, смърт, нещастие. Те свалят ученика на земята, притискат гърлото му с коляно и изсипват учението в устата му без церемониалности. Всеки знае какво е добро и никой не знае какво е супердобро. За да разсъждават с ученика, който се втурва в лудостта на светския живот, носещ и в страдание, тези Учители, от безкрайна любов и състрадание към подопечните си, им дават най-силното и бързо лекарство.


2. Вторият тип Учители са тези, които идват под формата на недоволство, умора, апатия към обикновения живот. Те показват на ученика цялата безполезност на ежедневието му. Те са като надзирател на роби, който ги кара да търсят свобода и да гледат към духовния живот от отчаяние. Тези Учители обичат своите ученици също толкова много, но те проявяват малко търпение и дават лекарства за страданията на света на малки порции и за дълъг период от време.

3. Третият тип Учители са неутрални. Те не носят страдание, скръб, но и не дават радост. Оставят лекарството на болния студент, но не го принуждават да го вземе. Един ученик може да бъде в областта на учителя много дълго време, но всичко зависи само от стремежите на самия ученик.

4. Четвъртият тип Учител идва като лъч светлина след облачен ден, като приятна музика, призоваваща по пътя някъде в далечината. Духовното познание идва като разгръщаща надежда за нещо светло и щастливо в бъдеще. Тези учители идват като добри знаци по пътя, като съмишленици, като нови знания.

5. Петият тип Учители избухват в живота като пиян, весел луд в своята радост. Те изваждат ученика от състоянието, в което са го намерили, потънал в блатото на света, те го опияняват в божественото познание за най-висшата реалност.

Изгарят цялата му лоша карма за един миг. Те идват като щастие, като океан, като радост, която не познава граници, като влюбване, което разтваря егото, като богатство, просперитет, власт. Тези Учители дават чаша с еликсир на знанието, защото това е най-доброто, което те са срещали в живота.

Смята се, че Учителите от първия и петия тип са най-добрите. Само ученик с много добра карма може да ги срещне.


Фалун дафа - системата за изчистване на негативна енергия

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X