Напишете дума/думи за търсене

Любопитният забранен наръчник за секс

Съществува 400-годишна секскнига с много любопитни и интересни съвети по сексуални въпроси, която показва абсурдните митове, в които хората по онова време са вярвали.

Преди не много години в Обединеното кралство беше пуснат на търг древен наръчник за секс. Дотогава малко хора знаят за нейното съществуване, тъй като книгата е била забранена през 17 век. Защо?

Причината винаги е една и съща: сексът беше и все още е тема табу. Тогавашните цензори вярвали, че правят услуга на обществото, като не позволяват всяка информация по въпроса да стане популярна.
Това ръководство за секс е започнало да се разпространява свободно през 1960 г. Първоначалното му име е „Наръчникът на Аристотел за секс” и съдържа любопитни еротични съвети.

В действителност няма категорична сигурност, че Аристотел го е написал наистина.

Някой вероятно е използвал името на гръцкия философ, за да направи книгата по-престижна или да позволи разпространението ѝ. Тя отразява манталитета на времето, в което е написана, което е почти абсурдно в сравнение с това, което хората знаят днес за секса.


Странна забрана
Все още не е ясно защо този секс наръчник е забранен, тъй като повечето от текстовете му следват християнските принципи. Може би някой е смятал, че само говоренето по темата може да предизвика неприлични или дегенеративни мисли.

Този секснаръчник описва копулацията като плътско знание, което е напълно естествено сред мъжете и жените и има за цел да роди дете. Той също дава съвети как да се определи пола на бебето и как да бъдат предотвратени всякакви деформации при раждане.

Книгата насърчава жените да лежат на дясната си страна след сношение, ако искат да имат момче. За да има момиче, жената трябва да лежи на лявата си страна. В нея се посочва най-благоприятното време от годината за раждане на деца от определен пол.

Наръчникът за секс и неговия подход
Въпреки че се фокусира най-вече върху размножаването, той включва и някои предложения за задоволителен сексуален живот. Например се казва, че сексът помага да се изчисти ума и да се остави меланхолията
настрана, но само когато е легитимен и се прави умерено.

Наръчникът също така пояснява, че ако не правите секс редовно, могат да се проявят проблеми със зрението, както и замаяност и други тежки състояния, особено при мъжете. В книгата се казва и, че ако хората правят твърде много секс, тялото им има тенденция да „изсъхва“ и това намалява продължителността на живота. Като пример за това наръчникът цитира врабчетата, които са сексуално активни и живеят само три години.

Освен това в него се твърди, че външният вид на детето ще зависи от мислите на майката. Ако мисли за ужасяващи същества след секс, бебето може да се роди с деформации на устните или косми на езика. Затова писанието препоръчва жената да се взира в съпруга си и да мисли за него, така че детето да прилича на него.

Други предупреждения и препоръки

Древният наръчник за секс гласи, че жените трябва да избягват да ядат прекалено много мазна или пикантна храна, тъй като „прегряват много тялото“ и се възбуждат повече. Той обаче насърчава жените да угаждат на съпрузите си, което би попречило на мъжете да попаднат в неприличните обятия на „лъжлива проститутка“.

Наръчникът за секс продължава да съветва съпрузите да оставят тревогите настрана, когато им предстои секс, да насърчават „животинската“ си страна и да използват фантазия, за да я направят по-приятна. Въпреки това препоръчва да не се правят сношения с жените им твърде често, тъй като нежните им половинки като цяло са по-щастливи с по-малко, но задоволителни плътски срещи, отколкото твърде много лоши.

Също така се споменава, че след като „човекът е направил онова, което природата го е мотивирала“, той трябва да внимава да не напуска леглото твърде рано. Според автора като направите това, съществува риск женският корем да стане твърде студен, което може да доведе до „опасни последици“. Освен това отбелязва, че изневярата е корумпирана и поражда болест.

Въпреки че това древно ръководство за секс не е точно Камасутра, то ни помага да разберем някои от идеите, които нашата постоянно развиваща се култура е приела, разпространила или цензурирала.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X