Напишете дума/думи за търсене

Как да горим калории с домакинската работа

Знаете ли, че можете да увеличите броя на изгорените калории, докато почиствате къщата? Лесно е да го направите само с няколко прости неща, превръщайки обичайната си домакинска работа в тренировка.

Повечето домакински задължения изгарят калории, използвайки едни и същи физически движения, които правите във фитнеса. С няколко малки корекции можете да получите тренировка за цялото тяло, да изградите мускули и да изгорите повече калории, докато подреждате дома си.

Седенето на дивана и гледането на телевизия изгаря около 1 калория в минута при човек, който тежи 70 кг. Повечето дейности по почистване изгарят три до четири пъти повече от това.

Можете също да използвате калкулатор за изгаряне на калории, докато се упражнявате, за да прецените по-добре истинското изгаряне, като въведете вашите данни.

По-долу са изброени най-често срещаните работни дейности за почистване на дома, заедно с броя на калориите, които 70-килограмов човек би изгорил, докато ги изпълнява. За да изгорите повече калории, докато почиствате къщата, добавете предизвикателствата, изброени под всяка дейност.

Пускане на прахосмукачка и почистване на пода

Почистването на подовете ви изгаря 4 калории в минута.

Изгаряйте повече калории: правете голяма крачка напред с единия крак и приклякайте, за да забършете пред вас – така хем ще достигате и до по-ниските части на дома, хем ще тренирате мускулите на краката, хем ще горите повече калории.

Почистване на банята и кухнята

Търкането в банята и кухнята изгаря 5 калории в минута.

Изгаряйте повече калории: ако повърхностите, които трябва да почистите, са над главата ви, вероятно вече стоите на пръсти, за да ги достигнете. Можете също така да останете на пръсти, когато се преместите на по-ниските части от банята. След това дайте почивка на прасците си и застанете само на един крак, докато изтривате повърхностите в кухнята или банята.

Чистене на прах

Почистването на ниски пространства също изгаря 4 калории в минута.

Изгаряйте повече калории: когато сте на ръце и колене, опитайте се да не сядате на краката или бедрата си, а да стоите в положение „на четири крака“. Това е същата позиция, от която бихте изпълнили упражнение котка-крава в час по йога. Удължете едното рамо, за да почистите или избършете някои повърхности. За допълнително предизвикателство изпънете противоположния крак зад тялото си, както бихте направили при упражнение за куче-птица.

Подреждане и носене

Катеренето по стълбите, докато носите допълнителни 1 до 15 килограма, изгаря по 6 калории в минута.

Изгорете повече калории: Може да качвате по две стъпала, така ще увеличите натоварването и съответно разхода на калории.

Колкото по-бързо се движите, толкова по-интензивна става активността. Така че работете възможно най-бързо, като внимавате, за да избегнете наранявания, като същевременно увеличавате изгарянето на калории.

Оправяне на легла

Стъпването и разтягането, за да се оправи легло, изгарят 1 калория в минута.

Изгорете повече калории: Изтупвайте завивките и чаршафите, преди да ги постелите на леглото – така ще увеличите разхода на калории, при това точно преди сън.

Измиване на прозорци

Поставянето и изкачването на стълба и търкането на прозорците, а след това слизането, изгарят 7 калории в минута.

Изгаряйте повече калории: изчистете всички прозорци в един ден, за да имате по-сериозно натоварване и използвайте да се качвате и слизате от стълбата колкото пъти можете.

Градинарство

Плевене, подрязване или косене на тревата изгаря 5 до 7 калории в минута.

Изгаряйте повече калории: добавете клекове или задръжте в поза на гирлянд, докато плевите. Ако косите тревата, използвайте ръчна косачка. Ако използвате моторна косачка, предизвикайте се да вървите възможно най-бързо зад нея.

Трикове, които спестяват домакинска работа

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X