Напишете дума/думи за търсене

Тези теми рушат любовта

Може би от ушите ви все още излиза пара, след като сте открили, че за пореден ден не е ремонтирана закачалката в антрето или намерите поредния куп с мръсни дрехи в средата на пода, връщайки се от командировка.
За не говорим за момента, в който откриете, че на мястото на свършилото руло тоалетна хартия няма ново.

Понякога кавгите в брака и в романтичните отношения изобщо могат да бъдат здравословни. Но има и такива, които могат да разрушат изцяло връзката. Кои са пагубните видове?

1. Промяна на партньора
Когато се опитваме да убедим партньора си, че нашият начин за правене на нещо е най-добрият и че той трябва да се промени, за да отговори на идеалите и очакванията ни, ние изпращаме съобщението към него, че той не е достатъчен такъв, какъвто е. Това може да накара човекът да вас ви да почувства, че любовта ви върви за ръка с няколко условия. И ако не ви угажда на прищевките, няма да го обичате достатъчно.
С две думи, опитът да промените партньора си е манипулативен и категорично подъл.

2. Обиди
Когато кавгите стават по-скоро за нараняване на партньора, отколкото за разглежданата тема, която ви тормози, вие стъпвате на тънък лед.
Този тип скандал може да разруши отношенията чрез емоционална война. Назоваването с обидни имена, преувеличаването на недостатъците и неизразяване на привързаността водят до чувство за обезсилване и изолация.

3. Злоупотреба с власт и контрол
Това е най-лошият вид скандал. Емоционалното или физическо насилие намалява самооценката на партньора и влошава психичното му здраве.

Ако изпитвате на гърба си подобни злоупотреби, прекратете връзката възможно най-скоро. Този тип скандали обикновено се влошават с течение на времето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X