Напишете дума/думи за търсене

Какво наистина искат мъжете в една връзка?

Отношенията между мъжете и жените винаги са били сложни. Понякога имаме чувсвото, че говорим на различни езици и каквото и да правим, не можем да се разберем. Обикновено ние, жените, сме тези, които винаги се чувстваме недоволни, че мъжът ни не разбира нуждите ни. Много жени се чувстват абсолютно незадоволени от отношението на партньорите си по време на сериозен разговор или се чувстват сякаш говорят на стената. Жените имаме склоността толкова много се вглъбяваме в това, от което ние искаме, че забравяме, че мъжете също имат нужди.

И, не, не говоря за секс, ами за това, че мъжете имат емоционални нужди също като нас, но невинаги са толкова открити, че да ни споделят. Както знаем, мъжете по-рядко са склонни да говорят за чувствата и мислите си. Донякъде природата им е такава, а от друга страна и обществото е потиснало нуждата им да споделят. Каквито и да са причините за това, едно е ясно - в повечето случаи мъжете не се чувстват комфортно, когато споделят мислите си, и не умеят добре да изразяват чувствата си. 

Ние като жени сме склонни да пренебрегваме техните чувства и нужди и да мислим повече за нашите собствени. Всяка жена има навика да се сърди, да се вкопчва в емоциите си, да вдига скандали за дребни неща и често изисква много повече, отколкото самата тя може да даде. Но е важно да осъзнаем, че като по-комуникативните и емоционални същества в интимната връзка ние трябва по-често да провокираме мъжа да говори за нуждите си и да обръщаме повече внимание на нещата, които той иска.

Има простички неща, от които мъжете се нуждаят, за да се чувстват напълно уверени и отдадени на интимната си връзка. Ето кои са най- важните от тях:

1. Одобрение и възхвала
Както всички знаем, мъжкото его е голям фактор във всяка една връзка и то трябва да се подхранва редовно. Ние си мислим, че сме единствените, които трябва да чуваме колко сме красиви и прекрасни, но мъжът също има нужда от това, дори сам той да не го осъзнава. Той има нужда да му се казва, че изглежда добре, че взима правилни решения, че върви по правилня път, че усилията му са оценени.
Също така има нужда да чува от вас, че вие истински го одобрявате не само на външен вид, но и като личност. Няма да загубите абсолютно нищо, ако се сещате по-често да правите комплименти на мъжа си и да му напомняте защо го обичате, какво харесвате в тялото му или в характера му. По този начин повдигате самочувствието му, което позитивно ще повлияе на отношението му към вас и вашата връзка.

2. Разбиране и респект
Истинският мъж има нужда от респект - от приятелите си, от колегите си и най- вече от жена си. Като жена е много важно да разбирате и респектирате личните избори на своя партньор, дори понякога да не ги чувсвате като правилни. Не забравяйте, че всеки човек е най-напред личност и има нужда да прави избори, които засягат единствено самия него. Мъжете имат нужда да се чувстват подкрепени в житейските си избори и да знаят, че сте до тях във всяка една ситуация. 

3. Любов
Ако си мислите, че вие сте единствените, които имат нужда от прегръдки и целувки, много грешите. Мъжете също имат нужда да се чувстват обичани и желани. Вие също трябва да се сещате да ги прегръщате, милвате и целувате. Мъжът става като малко дете в ръцете на жена, но често е толкова вкопчен в това да държи позиция и роля на мъж, че се самозабравя. Затова вие трябва да се отнасяте нежно с него, както искате той да се отнася с вас. Гушкайте го по-често, радвайте му се и не забравяйте, че „обичам те“ крепи всяка една връзка. Сещайте се по-често да му го казвате!

4. Свобода и пространство
Това е от изключително значение за всеки мъж. Има много проучвания относно нуждата на мъжа да бъде самостоятелен, съпоставена с нуждата на жената за интимност. Това често може да е причина за конфликти в една връзка, но всъщност тази разлика в мъжката и женкста природа е дълбоко заложена в гените ни и трудно може да бъде променена.
Жената винаги има по-голяма нужда от близост, от това да прекарва възможно най-много време с партньора си. От друга страна, мъжът има повече нужда от това да е сам, да има свобода, да е насаме с мислите си или да бъде с мъжките си приятели. Ние, жените, толкова силно искаме да задържим мъжа при себе си, че понякога прекаляваме и това започва да го задушава. Бъдете сигурни, че ако се държите обсесивно и му правите проблеми за всяко излизане или за всеки път, когато си говори с жена, може бързо да го загубите. Осъзнайте нуждата на мъжа си от свобода, оставете го да диша и така той ще бъде много по-щастлив с вас и с връзката ви.

5. Емоционална интимност
От ранна детска възраст на мъжете им се казва, че не трябва да показват слабост. С течение на времето те наистина се научават, че това да изразяваш притеснение, тъга, несигурност или каквито и да е емоции не е „мъжко“. Затова и срещат повече проблеми, когато трябва да споделят с половинката си.
Точно затова жената понякога е добре да служи за емоционален отдушник на партньора си. Трябва да го предразполагате да ви споделя и да се чувства абсолютно спокоен, когато го прави. При някои мъже ще е много трудно да изкарат от себе си онова, което мислят и чувстват, но бъдете търпеливи, задавайте много въпроси и изслушвайте. Те също имат нужда да бъдат чути, просто трябва да има някой, който да ги подтикне. 

6. Физическа интимност
Мъжът има нужда от секс! Ако жените имат склонноста да се сближават с партньора си чрез разговори и споделяне, то мъжът има нужда от физическа интимност, която за него е индикация за близост. Той има нужда да знае, че вие сте сексуално привлечена от него и така е сигурен, че връзката ви е наистина силна.
Ако той е едниственият, който постоянно инициира секс или физичекса близост като прегръдки и целувки, а вие, от друга страна, не откликвате или не поемате щафетата, то това много бързо може да го отблъсне. Мъжете обожават жената да прави първата крачка и това ги кара да се чувстват желани и обичани. Направете така, че да давате на любимия си нужното внимание и интимност и това със сигурност ще има положителен резултат върху връзката ви.

7. Честност и директност
Мъжете като цяло са доста по- директни и искрени от жените. Точно по тази причина истински уважават жени, които са истински, честни и директни. Бъдете откровена с него, дори когато темата за разговор е трудна.
В начина си на комункацията ние, жените, имаме склонност да се движим по периферията. Това значи, че в много случаи бихме предпочели намеците, недомлъвките и дългите обяснения пред това да изстреляме директно това, което искаме да кажем. Мъжете са точно наобратно. Те не обичат недоизкани истории и недомлъвки и винаги ще предпочетат нещата да им се казват в прав текст. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X