Напишете дума/думи за търсене

Да бъдем като бамбука – това е ключът към щастието

Да бъдеш като бамбук, означава да работиш върху вътрешния си свят, да инвестираш в устойчивост и да не се страхуваш да се „огънеш“ от време на време. Накрая ще се върнеш към предишното си аз по-силен от всякога.

Да бъдеш като бамбук, означава да се доближиш до древната мъдрост на самата природа. Наясно сме е, че да се погрижим за душата си изисква време и търпение. Освен това е известно, че няма значение колко силен вятър духа или колко силна е бурята, защото вече сме се научили да бъдем гъвкави и устойчиви.

Бамбукът е едно от най-прекрасните растения. Има около 1500 различни вида и някои от тях могат да достигнат до 40 метра височина. Има дори видове бамбук, чиито цветове цъфтят веднъж на 120 години.
Това невероятно създание на майката природа отделя много кислород в атмосферата и абсорбира повече въглероден диоксид от останалите си събратя.

Съпротивлението му го прави вдъхновяващ герой за много философски, духовни и психологически практики. Някои твърдят, че вътре в бамбуковите растения има таен код - неповторима формула, дадена му от природата, която го прави едновременно красив и устойчив.

В Китай бамбукът е част от Четирите благородни - сливовият цвят, орхидеята, бамбукът и хризантемата. Всяко едно от тези растения представлява сезон. Бамбукът е силното, свежо и красиво лято.

Да бъдеш като бамбук: ключът към щастието
Природата често е най-доброто ни вдъхновение.
Да бъдеш като бамбук, означава да го имитираш, за да развием две основни неща, които ще ни помогнат да преодолеем всякакви трудности - съпротива и гъвкавост.

Време и търпение

Обществото изглежда алергично към търпението Свикнали сме с незабавни резултати и незабавни известия на нашите телефони.
Свикнали сме да ходим на лекар, за да поискаме антибиотици за обикновена настинка. Искаме да се чувстваме добре възможно най-скоро. Искаме бързи решения. Но не забравяйте, че понякога тялото просто се нуждае от време, за да се излекува.
Да бъдеш като бамбук, означава да инвестираш в търпение. Това означава да си напомните, че са необходими седем години, за да порасне бамбукът.
През това време той работи върху своето „вътрешно същество“. Подобрява корените си, абсорбира хранителни вещества и се подготвя за извисяване.
След като излезе от земята и види светлината, нищо не може да му попречи. Бамбукът е неудържим и великолепен и може да нарасне до 1 метър на ден.

Всеки има право да стигне до върха
Хората често казват, че сами си поставяме ограничения. Ясно е, че в много случаи не е възможно да се постигнат определени цели.
В съвременното общество има бариери и филтри, които обуславят и ограничават мечтите ни.
Да бъдем като бамбук, означава да помним, че имаме право да стигнем върха.

Гъвкав и устойчив през трудни времена
Бамбукът може да издържи големи земетресения. Няма значение дали стъблата му са отрязани, защото бамбукът се регенерира, лекува и расте отново, дори по-силен и по-неудържим от преди.
Прекарва седем години в растеж под почвата и разширяване на корените си. Именно това го прави толкова здрав.

Да бъдеш като бамбук, означава да имаш устойчиво отношение в живота. Това означава, че трябва да приемем, че понякога дадена несгода може да ни накара да се наведем. Ако обаче сме силни, ще се върнем към предишното си аз, по-щастливи и по-красиви отпреди.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X