Напишете дума/думи за търсене

агне

;
Какво липсва в организма, ако ни се яде шоколад или хляб

Какво липсва в организма, ако ни се яде шоколад или хляб

- За какво говори нахвърлянето върху определени храни - Специалисти разкриват как да преодолеем неистовото влечение към сладкото На всеки от нас се е случвало.

Всичко, което трябва да знаем за зърнените храни

Всичко, което трябва да знаем за зърнените храни

Диетолозите съветват да включваме всеки ден зърнени храни в менюто си. Причината е, че те нормализират храносмилането, пречистват тялото и зареждат с енергия.

Какво се случва с тялото, ако ядем кашу всеки ден

Какво се случва с тялото, ако ядем кашу всеки ден

Ядките кашу са широко известни със своя специфичен вкус и безпогрешна форма. И въпреки че повечето от нас ги включват от време на време в хранителния си режим, вероятно нямате представа,

Кое е най-полезното месо за нас и как да го подбираме

Кое е най-полезното месо за нас и как да го подбираме

Вредно или полезно е месото? И двете. Всичко зависи от вида месото, което ядете и най-вече от това къде и как са отглеждани животните. Изследванията показват, че най-качествено е месото от животни,

Махмурлукът - превантивни мерки и лечение

Махмурлукът - превантивни мерки и лечение

„Махмурлукът се влияе от типа напитка, както и от възрастта, пола и настроението на пиещия, обяснява д-р Ендрю Ървинг в книгата си „Как се лекува махмурлук“.

6 от най-здравословните въглехидрати за ядене

6 от най-здравословните въглехидрати за ядене

Последните десетилетия доста от диетолозите смятат въглехидратите като едни от най-лошите типове храни за консумация. Ама хайде да не бързаме толкова.

Видовете сол и различните им ползи

Видовете сол и различните им ползи

Знаете ли, че освен традиционната бяла готварска сол съществува синя, червена и дори черна. Всяка от тях има различен състав, вкус и действие. Черна индийска сол Известна още като веганска,

Агнешки джолан със спанак

Агнешки джолан със спанак

Необходими продукти: 2 агнешки джолана 300 г пресен спанак 5 скилидки чесън 2-3 стръка мащерка 2 стръка розмарин 4 с.л. зехтин сол черен пипер Начин на приготвяне: 1. Измийте месото и го подсушете.

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Практични кулинарни съвети за виртуозно агнешко

Много хора все още вярват на мита, че агнешкото месо е твърде мазно, поради което го смятат за вредно. Експертите по здравословно хранене обаче са категорични,

Великден ухае на джоджен

Великден ухае на джоджен

Някой кулинар ще каже, че е въпрос на вкус с какви подправки да обогатите ястията си. Когато обаче си недостатъчно опитен в кухнята, е полезно да знаеш някои основни правила.

X