Напишете дума/думи за търсене

месо

;
Храни и напитки, от които пълнеем

Храни и напитки, от които пълнеем

Правим какви ли не еквилибристики с храната и въпреки това не успяваме да свалим и килограм. Често дори физическата активност не помага кой знае колко

Как да избираме правилно месо

Как да избираме правилно месо

Изборът на качествено месо, съответстващо на ястието, което искате да приготвите, е цяла наука. И ако за някои месото на щанда изглежда еднакво, опитните кулинари умеят не само с един поглед да

Как да избираме и готвим агнешко

Как да избираме и готвим агнешко

Много хора смятат, че агнешкото месо е мазно. Диетолозите обаче са категорични, че в него има три пъти по-малко мазнини от свинското, което означава, че и холестеролът е чувствително по-малко

Какво се случва с тялото ни, ако спрем червеното месо

Какво се случва с тялото ни, ако спрем червеното месо

Може да загубите няколко килограма Червеното месо е калорично. Изключете го от ежедневната си диета и кантарът ще го отрази. „Обикновено порция червено месо е повече от действителната нужда от

Хранене на деца: здравословна, подходяща за възрастта храна

Хранене на деца: здравословна, подходяща за възрастта храна

Когато става въпрос за хранене на детето, комбинацията от здравословни ястия и точно време за хранене е от ключово значение. Децата се променят с годините

Да бъдеш различен - нужда, тежест или добродетел?

Да бъдеш различен - нужда, тежест или добродетел?

Как се чувстваш като различен индивид? Предпочитате ли да останете незабелязани сред тълпата? Може ли да си спомните време, когато различността е имала негативни последици за вас или вашите близки

Как лесно да проверим качеството на храната

Как лесно да проверим качеството на храната

Колкото и да се опитваме да се храним здравословно, най-важно е качеството на продуктите, които слагаме на масата. От грамотния избор на храни зависи не само вкуса на ястията, но и здравето

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът – господарят на маринатите и рибата (+рецепта)

Анасонът е една от най-старите подправки, появил се първо в Близкия Изток и източните средиземноморски острови. Използван е в Египет още преди 3500 години

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Кога се добавя солта при различните видове ястия

Ще започнем с това, че се срещат все повече привърженици на безсолното готвене и ядене. Всички знаем за вредата от солта, но малцина могат да приемат храната напълно безсолна

Хитри начини за запазване на храната свежа за по-дълго време

Хитри начини за запазване на храната свежа за по-дълго време

Какъв е смисълът да следите за качеството на продуктите, които купувате, да пазарувате само органични храни, а да ги оставяте да се развалят за нула време

X