Напишете дума/думи за търсене

Как да излекуваме пърхота с вода за уста

Пърхотът е един от най-честите и очевидни проблеми с косата ни. Както знаете, той се причинява от гъбички и се разпознава по това, че имате бели или жълти люспи по скалпа си, които причиняват сърбеж и зачервяване. На пазара има много продукти против пърхот, които със сигурност може да ви помогнат да се отървете от проблема. Ако търсите обаче много лесно решение, помислете за използването на... вода за уста.

Няма почти никакви научни изследвания, които да установят, че водата за уста помага за намаляване на пърхота, но това е метод, на който много хора се осланят и на който вярват.

Обичайно водата за уста съдържа четири основни компонента: ментол, тимол, евкалиптол и метил салицилат, които се съдържат и в някои продукти, специално създадени против пърхот. Затова водата за уста проявява антимикробни и противогъбични активности и може да помогне за унищожаването на гъбичките, причиняващи пърхот, както и да подобри здравето на скалпа.

Как да я използваме

Ще имате нужда от 1 супена лъжица вода за уста и памучен тампон.
Накиснете памучния тампон във водата за уста и го нанесете върху скалпа си. Оставете го да престои около 5-10 минути. Измийте косата си с мек шампоан и завършете с балсам. Може да го прилагате 2-3 пъти седмично в продължение на 2 седмици.

Другият вариант е да изсипете водата за уста в шишенце със спрей и да я разредите с вода. След това измийте косата си с обичайния си шампоан и докато е мокра, напръскайте с разтвора. Изплакнете я с хладка вода. Може да го правите отново 3 пъти седмично в продължение на 2 седмици.

И третият вариант е да комбинирате водата за уста с равно количество кокосово масло. Измийте косата си с мек шампоан без сулфати. Подсушете я съвсем леко, трябва да остане влажна. Наклонете главата си назад, изсипете сместа от вода за уста и кокосово масло върху скалпа. Масажирайте скалпа си и оставете маслената смес да действа около 5 минути. Измийте с мек шампоан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X