Напишете дума/думи за търсене

Как най-бързо да съсипем връзката си

Помните филма „Как да разкарам гаджето си за 10 дни“, нали? Беше добра холивудска комедия, но всички знаем, че киното повтаря живота и обратното. Ако мислите, че това някой да се влюби във вас е достатъчна причина да не иска да ви изгони от живота си, то или сте твърде наивни, или не сте живели достатъчно дълго.

Разбира се, ще се наложи да генерализираме, но според спецификата на вашата връзка и характерите в нея вие може и сами да си направите изводите кое ще навреди сериозно на отношенията ви.

Изброяваме ви „бързи начини да останете сингъл“:

1. Мрънкайте за щяло и нещяло

Между впрочем, това ще ви остави не само без гадже, но и без приятели. Никой не понася мрънкачите. А понякога дори не се усещаме...

2. Дръжте го вързан за вас

Връзката между двама души само метафорично е „сливане“. Напротив, истински здравата връзка е съжителство на две равностойни цялости. Не дръжте любимия до полата си, нито дръжте себе си в сянката му – усещането за липса за свобода определено е най-сигурният начин да тръгнеш да си я търсиш.

3. Мислете само за себе си

Веднага ще кажете „Абсурд! Не мисля само за себе си!“. Често се оказва, че когато сме във връзка, сме заблудени не само за недостатъците на партньора си, но и за нашите собствени. Успани сме от чувства и често силни емоции и забравяме да погледнем на нещата и от неговата страна. Не забравяйте, че за да сте с някого, сте имали причина да пожелаете тези отношения. Ако днес сте недоволни от тях, има вероятност да сте част от причината. Бъдете емпат и винаги, ама винаги гледайте на нещата и от другата гледна точка. Ако не ви е съвсем ясна, питайте. Добронамерено и с любов.

4. Лъжете

Кого лъжете, когато си мислите, че лъжете другия? Себе си на първо място. Като например вярвате, че сте прави и че друг начин освен лъжата няма. Всъщност една лъжа води до друга, а много лъжи водят до срив на връзката. И няма такова нещо като „благородна лъжа“. Ако сте излъгали любимия човек „благодорно“, се погрижете благородно да не се налага да го лъжете повече.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X