Напишете дума/думи за търсене

Саймън Левиев - “принцът”, който се оказа топизмамник

Bсяка жена мечтае да намери любовта. Да открие своя принц. И после, разбира се, че ще бъде готова на всичко за него. Казано е: в добро и лошо. Само че понякога принцът се оказва обикновен измамник, а приказката - истински кошмар.

Модерна история за сериен топизмамник, изкарал около 10 милиона долара, възползвайки се от мечтите и надеждите на различни жени по целия свят, е разказана в хитовия документален филм на Netflix “Тиндър измамникът” (The Tinder Swindler).

Продукцията се завихря около сърцераздирателните истории на три от жертвите на Саймън Левиев. И до днес Сесили Фелхой, Пернила Сьохолм и Айлийн Шарлот са принудени да плащат дълговете, които натрупват благодарение на отношенията си с професионалния лъжец.

Каква е схемата на “принца”?

В приложението за запознанства тиндър е пълно с купища мъже и жени - едни търсят забавление, а други своята истинска половинка. В каталоговото изложение може да се намери всичко. Но ето го и него - Саймън Левиев, от снимките му лъха обещание. Скъпи дрехи, скъпи коли, скъпо шампанско в скъпи самолети и от различни точки на света. Живее интересен живот на интересен човек, казват си дамите, без да звучат меркантилно пред себе си.

И как да не впечатлява - наследник е на израелския магнат Лев Левиев, познат като Краля на диамантите.

Саймън Левиев завлича жени с близо $10 милиона, представяйки се за син на диамантен магнат
Саймън Левиев завлича жени с близо $10 милиона, представяйки се за син на диамантен магнат

Сесили Фелхой е длъжна да го хареса със сърце и за нейна приятна изненада двамата се мачват (свързват), което значи, че той също я е харесал и могат да си пишат. Тя дори получава на мига съобщение от него.

Много бързо получава покана за среща, която неусетно преминава в полет от Лондон до България с частния самолет на Левиев, защото той трябва да върти важни сделки, но също така е запленен от момичето и не може да се откъсне от нея. Сесили сякаш е в романтичен филм. Връщайки се от фантастичната първа среща, продължава дистанционната си връзка с Левиев, защото той постоянно пътува, но и винаги намира време да си говори и пише с нея. Тя лесно хлътва до уши и е на седмото небе, когато чува от него предложението да живеят заедно. Започва да търси апартаменти, докато точно тогава не започва притеснителната част.

Бизнесът на Саймън е опасен и той има много врагове. Изведнъж те се оказват по петите му.

Трябват му пари, но не може да използва своите кредитни карти - не е безопасно. Разбира се, Сесили праща нужната сума на своя любим. Но тя му стига едва за няколко дни. Все пак антуражът му не е малък и той трябва да се грижи за всички, а и всеки момент нещата ще се подредят.

“Чувствах, че го подкрепям - разказва тя. - И е трудно, когато всички казват: “О, ако някой ме помоли да му помогна, щях да избягам в другата посока”. Но какъв човек бих била?”

Понеже влюбената дама все пак не е много заможна, тя се принуждава да затъне в сериозни дългове, за да покрие нуждите на господаря на своето сърце, който иска още и още. И така, докато един ден Сесили не се събужда.

С парите на всяка дама, която улавя в мрежите си, той плаща за охолството, с което омагьосва следващата
С парите на всяка дама, която улавя в мрежите си, той плаща за охолството, с което омагьосва следващата

Кой е Саймън Левиев?

Милиардерът се оказва бедняк. Израелецът Шимон Хают, каквото е рожденото му име, няма абсолютно никаква връзка с Лев Левиев. По-късно според “Таймс ъв Израел” бизнесменът дори “е подал жалба срещу Хают в полицията за фалшиво представяне на себе си като негов син”.

Всъщност Шимон е син на равин, израства скромно в предградие на Тел Авив - много далече от пищния начин на живот, който твърди, че води.

Той напуска родината си през 2011 г., бягайки от закона заради престъпления, свързани с измами още в младостта му. Отива във Финландия, където също не се превръща в порядъчен човек, а е осъден и излежава две години във финландски затвор през 2015 г. по обвинения в измама на три жени.

Завръща се в Израел през 2017 г., но преди да бъде арестуван там, се впуска “на лов” из Европа, променяйки името си на Саймън Левиев.

Всъщност той наистина води лъскав и луксозен живот изцяло на гърба на своите нежни жертви. Оказва се, че с парите на всяка дама, която вече е омотал успешно в мрежите си, омайва следващата. Така всяка жена всъщност е плащала за падането в капана на друга.

Каква е развръзката?

Щом Сесили Фелхой разбира, че е била нагло използвана, решава все пак да реагира. Тя се заема да направи много известен Левиев чрез пресата, за да не може така лесно да пробутва лъжите си. Пернила Сьохолм, която влиза само в приятелски отношения с него, също прави всичко възможно, за да съдейства на журналистите да разкрият истинската същност на измамника.

Някои от жертвите на израелеца още връщат
дълговете си, които правят заради него
Някои от жертвите на израелеца още връщат дълговете си, които правят заради него

Но тази, която прецаква хитрия господин, всъщност е Айлийн Шарлот. Тя е негова годеница, когато научава кой всъщност е Саймън. Решава, че трябва да си върне поне нещо от всичко, което му е дала.

По това време той вече е в трудно положение, защото славата му го спъва в неговия “бизнес”. Така измамникът се съгласява да даде най-малко три куфара със свои дизайнерски дрехи и аксесоари на Айлийн, за да ги продаде и да му прати парите. Дори по време на снимките на документалната лента тя признава, че все още продава неговите вещи. Никога не му праща нито стотинка и го докарва до ръба на пълно отчаяние.

“Принцът” е принуден да яде остатъци в мола и да спи в мотели, оплаква се на Шарлот самият той. Само че това по никакъв начин не я умилостивява, напротив - тя прави така, че полицията най-накрая да залови Левиев, издирван в редица страни като Израел, Швеция, Англия, Германия, Дания и Норвегия.

През декември 2019 г. той е обвинен за измама, кражба и фалшификация и осъден на 15 месеца затвор, като излиза на свобода след пет месеца за "добро поведение".

С днешна дата 31-годишният мъж отново демонстрира лъскав и охолен живот в инстаграм. Така и не бива обвинен за измамата на Сесили, Пермила и Айлийн. Някои критици ги нарекоха златотърсачки.

Левиев отрече да е “мошеник от тиндър” в интервю за Inside Edition.

“Аз не съм това чудовище. Бях само един човек, който искаше да се срещне с някои момичета в тиндър”, коментира Хают. Към него в интервюто се присъединява и приятелката му - израелският модел Кейт Конлин.

“Крайно време е дамите да започнат да казват истината. Ако не можете да им дадете свят, който те искат, те ще обърнат вашия в ад”, казва още по-рано в инстаграм стори Хают.

Понастоящем достъпът на Левиев до тиндър е забранен.

“Проведохме вътрешни разследвания и можем да потвърдим, че Саймън Левиев вече не е активен в тиндър под нито един от известните си псевдоними”, се казва в изявление пред “Върайъти”.

Сесили, която с лихвите сега има почти 300 000 долара дълг, въпреки всичко не се е отказала от приложенията за запознанства. И все още вярва, че ще намери своя принц.

“Все още съм в тиндър, защото не обвинявам тиндър за това.”


Коя е Анна, заблудила Ню Йорк, че е богата наследница

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X