Напишете дума/думи за търсене

3-те най-спокойни зодии – как да бъдем като тях?

Защо докато припадате от ужас в дадена ситуация, вашите приятели Водолей, Везни и Телец остават хладнокръвни като кукуряк?

Ето как да откраднете малко спокойствие, копирайки няколко от най-добре поддържаните трикове за спокойствие на тези три зодии.

1. Мислете, преди да говорите
Независимо дали това са децата ви, които ви омайват с предложение за кученце, или вашият колега, който ви чопли, за да вземете и неговата смяна, обикновено толкова бързате с отговора, че накрая правите нещо, което всъщност наистина, ама наистина не искате.

Това неминуемо води до повече стрес и негодувание. Така че, вместо да скочите с двата крака в капана, който са ви заложили околните, направете това, което би направил Телецът и си дайте възможност да мислите, преди да отговорите. Устойчив и преднамерен, това е Телецът и той никога не би се ангажирал безсмислено с нещо. Така че, преди да скочите в дълбокото, поемете въздух, помислете и изречете истинското си намерение.


2. Отстъпете, за да видите по-голямата картина
Когато гневът започне да се притиска, може да се почувствате невъзможно да пуснете нещо, което ви дразни - звукът от дъвченето на возещият се до вас на седалката в градския транспорт, косми от косата на дъщеря ви в мивката в банята, пасивно-агресивното съобщение от ваш приятел, който се опитва да ви вмени вина, че отдавна не сте се виждали... Много от хората, когато са ядосани, се чувстват сякаш са в най-лошата фаза на буря. Но какво би било, ако може да се отстраните от хаоса и да промените гледната си точка?

И ако си позволим една метафора, Водолеите отлично виждат гората не въпреки дърветата, а именно заради тях. Затова се опитайте да последвате примера им и да премахнете "себе си" от ситуацията. Задайте си въпроса каква е по-голямата картина? Какво изпитват другите хора? Ако леко изместите реалността си от тази на участник към онази на свидетел, може да спечелите много повече

3. Помислете от А до В
Тези от нас, които са с горещ темперамент, изпитват гняв като огън, който трябва да бъде освободен точно в дадения момент, независимо от допълнителните щети. Но какво ще стане, ако си вземете бележка от хармоничните Везни и използвате логика, за да премислите емоциите си? Вместо да прескачате от А на Я в мощно изригване, което изгаря повече мостове, отколкото решава каквото и да било, преминете през мислите си методично - какво е А, което доведе до мисълта Б, което доведе до мисълта В? Ако си позволите да рационализирате и забавите, гневът ще се разсее и спокойствието ще вземе превес.


4. Опитайте квадратно дишане
Ако някога сте виждали Телец под натиск, вероятно сте били свидетели как диша. Дишането е начинът да останете спокойни. Ако може да контролирате дъха си, може да овладеете хладнокръвието си. Един от най-лесните начини да направите това е чрез квадратно дишане: Вдишайте четири пъти, задръжте за четири пъти, издишайте четири пъти, задръжте за отново четири пъти и продължете цикъла.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X