Напишете дума/думи за търсене

3-те неща, по които хората веднага ни съдят, когато ги срещнем за първи път

В документалния филм на ABC News Swiped хората говорят с експерти по запознанства и несемейни млади хора за това колко трудно е да се ориентираш в срещите в съвременния свят.

Дори с толкова много приложения като Tinder, Hinge и Bumble, бихте си помислили, че намирането на вашата сродна душа ще бъде лесно като едно докосване.

Писателят и биологичен антрополог Хелън Фишър казва: „Ухажването се е променило повече през последните 10 години, отколкото през последните 10 000 години. Нашите предци са живели във ферма и е имало много уредени бракове, а днес ние се женим, водени от собственото си удоволствие и го правим чрез интернет."

Хелън Фишър ни дава представа за това по какво хората първо ни оценяват, когато ни срещнат за първи път.

1. Зъбите

Зъбите ви говорят много за това на колко години сте и дават информация за вашето здраве. Всъщност вашата дентална идентичност показва възраст и пол, а скърцането със зъби показва психологическия ви статус, начин на живот и личностни черти, сред които дали сте пушач, консумирате ли твърде много кафе или ако имате много тревожност, разочарование или гняв в живота си.


2. Граматиката
„Вашата граматика казва много за вашия социологически произход и образование“, твърди Фишър.
Много хора намират лошата граматика в профил за запознанства или лошото вербализиране при личен контакт за отблъскващо и смятат, че ако не знаете разликата между „тях“ и „тех“, не заслужавате да им губите времето.

3. Самочувствието
Фишър обяснява: "Вашето самочувствие говори много за вашата емоционална стабилност."

Начинът, по който се чувстваме за себе си, може да повлияе на взаимоотношенията ни. Ако не се чувстваме добре в собствената си кожа, нямаме положителна емоционална енергия, която да насочим към друг човек.

Създадени сме с редица бързодействащи специални умения, които могат да ни помогнат, когато срещнем някого за първи път. „Мозъкът е много добре изграден орган, който може за секунди да оцени някого “, казва Фишър.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X