Напишете дума/думи за търсене

Ретрограден Марс - потърсете път там, където сте решили, че няма

След 23 октомври Марс осезаемо забави ход и на 31 октомври официално настъпва в ретроградна фаза, която ще продължи до 13 януари 2023 г., между градусите 25 и 8 в знак Близнаци.

Марс представлява силата, с която се движим напред, нашата инициативност, енергия, ентусиазъм и всичко онова, което наричаме „заряд“.

Тъй като Марс дава енергия, сега в ретроградна фаза той ще забави своя потенциал и ще стане по-смирен, но и недоволен. В знак Близнаци ще даде възможност да осмислим плановете си и начина, по който ги осъществяваме.

Симпатичният и дружелюбен знак Близнаци изобразява начина ни на мислене, възприемане и реакция, изразена чрез общуване и комуникация с другите. Той ни свързва, обединява и разделя. Разкрива нови пътища, слага врати и отключва затворени. В колекцията на знака са всички органи на комуникацията, реакцията и гледната точка. Очите като огледало на света, разкриват нашите усещания, мисли и преживявания. Погледът има силата да казва повече, отколкото може да си позволим да споделим. Онова, което казваме, е магичният ни начин на свързване и разбиране. Както се казва в една народна поговорка „Блага дума, врати отваря“. Докосването, здрависването, прегръдката са знак на отношение и грижа.

Времето на ретрограден Марс ще ни даде възможност да се замислим върху темите на знак Близнаци. В нас това е свързано с начина ни на реакция, приемане, отхвърляне и избиране. Помислете за комуникацията с вас самите. Често се поставяме на кръстопътя да избираме между разум и чувства, задължения и желания, трябва и не искам, искам и не трябва.

Потърсете път там, където сте решили, че няма. Потърсете лечение на тревогите си и ги изпишете завинаги от душата си. Отделете си време и си кажете на глас какво ви тежи, саботира и осмисля. Абонирайте са да получавате повече вяра, късмет и надежда и изберете да виждате положителното в онова, което ви се случва. Дайте път на добрите си мисли, обич и мир във вас самите. Вселената чува и тя със сигурност ще ви отвърне със същото, като ви дари със своята безусловна любов и единство.

В този период избягвайте вземане на крайни решения и прибързани заключения. Възползвайте се от покорната енергия на Марс и извлечете положителния заряд, като го използвайте за добри цели и намерения. Периодът не е благоприятен за стартиране на нови дела, проекти и отношения. Намалете темпото и използвайте времето да изчистите стари травми, да простите, да приемете другата гледна точка, да отстъпите, да подадете ръка и да прегърнете проблемите си, като ги превърнете във възможност за нова гледна точка за промяна и развитие.

Времето ще е подходящо за детайлна ревизия на стари дела и отношения, за които не ви е достигало време, търпение, отстъпчивост и смирение. Върнете се към тях. Сега ще имате друга гледна точка и може би ще видите хубави страни в старите ситуации. Хубаво е да потърсите нови възможности в приключили взаимоотношения.

В бизнес план ревизирайте договорите си и открийте пропуски или шанс за развитие. В личен план е подходящо да проведете необходимите разговори за повече разбирателство и хармония в отношенията. Ако тъжите за останала във миналото компанията на определен човек, сега е моментът да потърсите път към сърцето му.

Дните са прекрасни за довършване на изостанали курсове, и реализиране на нови идеи за усъвършенстване. Благоприятно време е за писане, рисуване, танци и създаване на идеи.


В негативен план енергията на ретроградния Марс може да се прояви като клюки, интриги, объркана комуникация, липса на разбиране, приемане и отстъпчивост. Бъдете структурирани, спокойни, търпеливи и приемайте и другата гледна точка. Избягвайте рискови пътувания и се пазете от настинки.

Между 21 ноември и 8 декември Марс ще се съветва със старейшината Сатурн. Този разговор между планетите ще ни донесе възможност за поглед от високо на казуси и проблеми. Ще имаме нови идеи и планове за реализиране на цели.

Най-много покорени от ретроградната енергия на Марс ще бъдат всички Близнаци, Везни и Водолеи. Същите трябва да спазват изискванията на периода и да се доверяват на ползите му.

Лъвовете и Овните имат шанс да поправят направени в миналото грешки. Те могат да очакват срещи и обаждания от стари познати, които не са чували отдавна.

Най-спокоен ще е периодът за Телците и Раците. Те могат да имат застой по служебни или лични въпроси, които не трябва да ги притесняват и разколебават. Правете каквото трябва и резултат със закъснение ще има.

Скорпионите и Козирозите е възможно да изпитват напрежение и да имат объркване в плановете. Подгответе се за период, в който не всичко зависи от вас. Бъдете търпеливи и приемайте с усмивка случващото се.

Сложно и противоречиво ще бъде за Стрелците, Девите и Рибите. Те ще срещат неразбиране и отхвърляне. Съветвам ги в този период да отложат ключови срещи и важни разговори. Приемете онова, което се случва като знак, и правете изводи. Не влизайте в пререкания и конфликти. Избягвайте неналожителни пътувания и ненужна комуникация.

Желая на всички, лек, градивен и успешен период.

Бъдете живи, здрави и щастливи!

С обич,
астролог Венета Матева



Най-сериозна точност, както знаете, се постига при персоналната прогноза. Нашият приказен астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да пристъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност за благините и чудесата, които ви очакват. Може да се свържете с нея чрез страницата й във фейсбук или чрез официалния й сайт.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X